Dag 14,15, 16, 17 en 18 Jasper, Columbia Icefield , Radius Hotspring en Revelstoke

  Goedemorgen Nederland, Gute morgen Deutsland,

  Eindelijk, eindelijk is het dan weer zover, we kunnen weer een reisblog posten. Dit gaat niet zonder zuchten of stoten daar de (betaalde) WiFi op deze camping wel te wensen overlaat. Van de meeste foto's die ik jullie wilde laten zien heeft hij zeker de helft geweigerd en na 1,5 uur te hebben geprobeerd ben ik ermee gestopt en schrijf ik nu het verhaal met de foto's die wel (na lang wachten) werden ge-uploaded. Dus meer foto's houden jullie te goed, of veel beter kom gewoon een bakkie doen en je krijgt ze ook te zien.

  Maar EERST NU HET BELANGRIJKSTE NIEUWS : DE BERENTELLER STAAT OP.............7 ( 5 zwarte en 2 grisley baby's)!!!!! (veel foto's maar de helft is niet ge-upload)

  Maar we beginnen maar eerst bij het begin. Deze reisblog bevat een samenvatting van 4 dagen, 4 dagen waarin we geen internet en vaak ook niet eens gewoon telefoonsignaal, dus moesten jullie het even doen met een korte update via mijn hotspot op de telefoon.


  DAG 14 JASPER
  Vandaag zijn we aangekomen via een mooie reis van Clearwater naar Jasper. In Clearwater alvast wel gecheckt of er nog plaats was op Whistler Campground in Jasper en dat was maar goed ook want er waren nog maar heel weining (grote) plekken vrij voor de komende 2 dagen, dus die gelijk maar gereserveerd. (en dat was echt ons geluk).
  Op de camping aangekomen werden we gewaarschuwd dat er beren en Elanden op de camping waren, vooral de Elanden konden agresief zijn als je ze niet genoeg ruimte gaf. De elanden hebben we gezien, maar de beren op de camping (helaas) niet.

  DAG 15 JASPER
  Vandaag gaan we met de camper naar Maligne Canyon, een geweldig stuk natuur weer waar het water flink wat rots heeft uitgesleten de afgelopen duizende jaren. Veel watervallen en stroomversnellingen, we hebben de trail gelopen waarbij je over 4 bruggen gaat, de hele canyon heeft 7 bruggen, maar die trail was net even te lang en te lastig. We hebben de andere 3 bruggen dus gewoon met de camper gedaan.

  We rijden verder via Medicine Lake naar Maligne Lake langs de route hebben we Beren (1 zwarte en 2 grisley jonge), 1 zeearendnest met jonge, een knot van een eland met gewei, herten, brutale eekhoorns gezien. Je stopt gewoon even met de auto langs de kant, stapt uit, maak een foto en hup weer in de auto. Het is net de safaripark Beekse Bergen, maar dan nu in het "echt"

  Daar Maligne Lake het eindpunt is moeten we weer dezelfde weg terug, maar met genoeg wildlife om je heen, een mooie scenerie is dat niet echt een straf. Net achter de camping (een kleine 4 km) heb je de Jasper Skytram, deze gondel brengt je naar de 2.277 meter hoge Whistlers Mountain voor een prachtig uitzicht.

  DAG 16 van Jasper over de Icefields Parkway naar de Columbia Icefields.
  Waar moet ik beginnen, het is inderdaad schitterend,als je Parkway even vrij vertaald zou het Parkeerweg kunnen betekenen, en dat is het eigenlijk ook. We hebben in het totaal ruim 1,5 dag gedaan over de gehele Parkway. Onderweg kom je watervallen, mooie uitzichten, hele mooie uitzichten, bijzondere uitzichten, gave uitzichten, kippenvel uitzichten en gewone uitzichten tegen. Advies : rij hem gewoon een keer zelf af dan begrijp je vanzelf wel wat ik bedoel!!!


  Op de Columbia Icefield aangekomen is even de vraag wat we doen, het heeft wel wat om met de camper op (naast) de Gletscher te overnachten. In de camper hebben we alle faciliteiten dus waarom ook niet. Het is dus mogelijk om daar te overnachten op het grote parkeerterrein, even een kaartje invullen, geld in een envelop en in een brievenbus............dus daar staan we dan.

  We lopen nog wel even eerst naar de Gletscher toe, zo'n Toeristenbus doe we niet, ten eerste is het een overdreven prijs, je rijd met een grote bus op de sneeuw, daar mag je dan in een vierkantje op sneeuw lopen en dan weer terug. Deze beleving vinden wij het niet waard, dan liever naar het begin (of is het het einde) van de Gletscher lopen en die beleving proeven. En ja voor op sneeuw te staan hoeven we geen 94 dollar p.p te betalen.


  DAG 17 Columbia Icefields, Lake Louise naar Radius Hotspring

  We lopen te twijfelen, wel of geen Banff aandoen, zo ja het is weekend dus druk, stadjes/dorpjes hebben we geen zin in, dus we besluiten om te gaan via Lake Louise naar Radius Hotspring en nemen zo nog een stuk Nationaal Park mee.

  Onderweg nog even gestopt op de parkeerplaats van Peyto Lake, door een flinke pak sneeuw moeten lopen om bij een geweldig uitzichtpunt te komen.

  Lake Louise was mooi, maar in onze ogen te toeristisch dus zijn we heel snel weer weggegaan en doorgereden naar Lake Lorraine, na een bochtige en voor de camper steile weg komen we na 16 km rijden uit bij een prachtig meer en dat zonder al die vele toeristen. Echt heel gaaf.

  We overnachten op een mooie camping in Radius Hot Spring.

  DAG 18 Radius Hotspring naar Revelstoke
  Ook deze route is prachtig en verveelt ook geen moment, in Revelstoke gaan we eerst naar de stuwdam die daar in de Colombian River is gebouwd, voor een echt laag entree bedrag (5 dollar) mogen we naar binnen en kunnen we door de dam en naar een uitzichtpunt op de dam. Echt leuk en mooi om te doen. O ja, voordat we naar de dam toe mochten werden we eerst even gecheckt door de security want na 9-11 zijn de regels wel wat aangescherpt.

  Nu naar de camping en daar kijken of we internet hebben, en ja wel, je moet er wel voor betalen en het valt niet echt tegen (denken we eerst), maar dit verslag heeft wel wat frustraties gekost om het te plaatsen........
  Ik hoop dat jullie nu weer een beetje bij zijn en dat het ook nog een beetje te lezen valt. Morgen gaan we verder naar het zuiden, richting Kelowna, wellicht tot morgen.


  TOT MORGEN, BIS MORGEN

   

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
  Gast
  zondag 23 februari 2020