Dag 1 Vlucht van Schiphol naar Vancouver

20 mei 2017  Vancouver, Canada
 
Terwijl ik deze update schrijf is het in Nederland 03.45 uur en in Vancouver 18.45 uur!
Vanochtend om 08.00 uur nederlandse tijd stond keurig op tijd SchelTax voor de deur. Zonder file zijn we in 1 keer door kunnen rijden naar Schiphol. Na een toch wel vlotte incheck hebben we een heerlijk bakje Starbucks coffee gedaan. Bij de Gate was er een mooi plekje vrij met uitzicht op de landingsbaan en ons eigen toestel...................toen veranderde ineens de tijden op het TV scherm, 20 minuten vertraging. Oorzaak : Teweinig grond personeel dus alles duurde gewoon wat langer en éénmaal in het toestel besloot er een passagier toch niet mee te vliegen, dus weer wachten omdat de bagage van die persoon uitgeladen moest worden, maar uiteindelijk vond de captian het dan toch nodig om te gaan vertrekken.

We hadden een goede en zeer rustige vlucht, de extra comfort stoelen die we hadden geboekt waren het waard. Heerlijke plaatsen.

Uiteindelijk zijn we bijna een uur later vertrokken dan gepland, maar we kwamen maar 35 min. later aan in Vancouver. De douane ging heel erg vlot en we stonden dan ook al snel aan de band te wachten op onze bagage.

De koffers waren er ook snel en dus nu op zoek naar onze tranfer naar het Hotel, ook hier hebben we niet lang hoeven te wachten. Het gaat dus allemaal erg vlot en we vinden het dan ook helemaal niet erg.

Het uitzicht vanuit de hotelkamer op de 8e verdieping is ook niet verkeerd. Je kijkt op een gedeelte van Vancouver en ik moet zeggen ik heb wel slechtere uitzichten gehad.

Zojuist hebben we een hapje gegeten op Pier37 en nu na 21 uur te zijn op geweest gaat langzaam de moeiheid toeslaan dus gaan we maar terug naar het hotel, lekker douchen, reisblog bijwerken en naar Bed...............

Morgenochtend om 8.30 uur staat de taxi voor het hotel om ons naar de camperverhuurder te brengen en gaan we ons "verblijf" voor de komende 3 weken ophalen, boodschappen doen en dan dwars door Vancouver naar onze eerste (reeds besproken) camping.

Voor nu weltrusten.............oh nee, voor jullie goedemorgen.

Groetjes uit het mooie Vancouver.


Dag 2 Ophalen camper en 1e camping

21 mei 2017  Vancouver, Canada
 
Dag iedereen,

Vandaag was het dan zover, we gaan de camper ophalen. We zouden om 08.30 uur opgehaald worden dus wij gingen al iets over 8 uur naar de lobby van het hotel om daar nog een bakkie koffie te doen terwijl we zouden op wachten op de Taxi. We hadden onze koffie net in onze handen toen de taxichauffeur voor de deur stond, dus koffiers inladen en hup de taxi in.

Bij Travelland werden we warm welkom geheten, erg aardig en super goed georganiseerd. Na de nodige papieren rompslomp, een nauwkeuring inspectie van de camper en de nodige uitleg waren we dan eindelijk zover om Canada te gaan ontdekken, maar.....................

Eerst even inkopen, een Wallmarkt lag om 4 min. rijden van het verhuurstation dus we waren er zo. Hier bijna 2 winkelwagentjes vol ingekocht. De komende 4 dagen hoeven we geen boodschappen te doen. Zo nu dan (eindelijk) onderweg naar de 1e camping, geschatte reistijd 1 uurtje, maar net zoals in Nederland geven snelwegen met versmallingen van 3 naar 2 rijstroken files, dus wij hebben eerst nog even wat in de file gereden. Maar ook dat kan de vakantiepret niet drukken.

Nu staan we inmiddels op onze gereserveerde plek op Campilano RV Camping. Hebben heerlijk in het zonnetje gegeten en zitten nu alweer te vechten tegen de slaap. Morgen gaan we Vancouver verder ontdekken.
 
De groeten uit Canada en tot morgen.......
 

Dag 3 Vancouver & Stanley Park

22 mei 2017 Vancouver, Canada
 
Hallo allemaal,

Gisteren was ik helemaal vergeten dat er ook wat duitse vrienden meelezen dus ik zal ook maar wat in het Duits op in het verslag schrijven.
 

Sorry mein Deutsche Freuden, gestern  komplett vergessen auch was auf Deutsch für euch zu schreiben. Aber ab jetzt versuch ich da jedes mal an zu denken.

 Vandaag hebben we rustig aan gedaan, we waren nog moe van de afgelopen dagen en we hebben vakantie. Toch was iedereen al om 07.00 uur wakker en hebben we eerst op ons gemak koffie gedronken, daarna op ons gemak de tafel gedekt en toen heerlijk buiten ontbeten.

Heute wollte wir erst mal auschlafen weil wir noch müde waren von die laste Tage, aber wir alle waren on 07.00 Uhr schon Wach. Erst mal Kaffee gamacht und dann im Ruhe drausen gefruhstückt,

We zijn te voet naar downtown Vancouver gelopen, een trip van een goed 5 km. Eerst over de Liongate Bridge en toen dwars door Stanley Park.  Zu fuB sind wir nach der Stadt gelaufen über der Lionsgate Brücke und dann durch das Stanley Park.


In het park is het druk met wandelaars en ontzettend veel fietsers. In Nederland fietsen we veel , maar ook hier in Vancouver kunnen ze er wat van. Er zijn ook genoeg voorzieningen ook voor de fietsers en de auto's houden ook veel rekening met de fietsers en wandelaar.
Im Park ist geug betrieb, viel fahräder und fuBgänger.

In het park staat het Vancouver Aquarium en hebben daar ook een bezoekje aan gebracht. Het is een mooi, een goed onderhouden aqarium, waar men niet alleen dieren kan zien, maar ook heel veel informatie en uitleg krijgt over de dieren en hun welzijn.
Ook hun "buiten" accomodatie is leuk aangelegd en er worden ook shows gegeven met dolfijnen, zeeleeuwen en otters. De dolfijnen dier er zwemmen wachten niet totdat de show begint, maar springen zelf regelmatig even uit het water...... Erg leuk om te zien.
 

Na het bezoek aan het aqurium zijn we dwars door het park naar downtown gelopen en hebben daar de bus terug gepakt naar de camping. Daar de bushalte naast een groot shopping Mal staat, eerst nog even gauw erdoorheen gelopen om vervolgens nog 5 min. verder naar de camping te komen.
Im Stanley Park steht ein Aqurium was sehr nett und sauber ist. Viele gehegen sind schön angelegt und es giibt Dolfinen , Robben und viele andere Tieren.

Op de camping nog lekker even naast de camper in de zon koffie gedronken totdat het te fris werd en we echt wel naar binnen moesten. Lekker douchen, Webblog bijwerken, foto en video bekijken of gewoon een boek lezen.
Vandaag was een mooie dag weer, de knie van Bertie heeft alles nog goed doorstaan, hopelijk blijft dat de rest van de vakantie ook..........

Zurück am Campingplatz noch ein Kaffee getrunken bis es zu kalt wird um draussen zu bleiben.
Jetzt der Reiseblog unzw. bearbeiten und herlich mit ein buch auf der Couch.


Morgen is het een nationale feestdag in Canada, VictoriaDay, tot op heden nog weinig voorbereidingen etc. gezien. We kijken wel wat we precies gaan doen.

Tot morgen, Bis Morgen.........


Dag 4 Laatste dag Vancouver

23 mei 2017 Vancouver, Canada
 
Goedemorgen Nederland en Duitsland,

Wat boffen we toch met het weer, ook de vooruitzichten voor vandaag zijn geweldig. Vanochtend bij het opstaan scheen het zonnetje al en we hebben dan ook gewoon weer buiten ontbeten.

Heute beim aufstehen wask es schon schönes Wetter, so wir haben dann auch draussen gefruhstückt.

Vandaag is het Victoriaday, een nationale feestdag ter ere van de verjaardag van de 1e koningin Victoria. Wat er precies allemaal te doen is weten we niet, dus we gaan met de bus naar het centrum en daar zien we wel verder.
Heute ist es Victoriaday, eine feiertag fur ganz Kanada, was und wo was gefeierd wird wissen wir nicht aber wir fahren ert mal mit der leniebus zum zentrum.

In het centrum van Vancouver zien we niet echt nou festiviteiten die wat met Victoriaday te maken hebben, dus we gaan maar langs de jachthaven naar de plek waar de Olymische vlam heeft gebrand. Deze route loopt helemaal langs het water en met dit weer is dat ook geen grote straf. Onderweg nog een starbucksje mee gepakt en gekeken naar de watervliegtuigen die af en aan vliegen.
Im zentrum sehen wir nicht von eine feier, so wir laufen jetzt nach der platz wo die Olympicfeuer war. Am wasser entlang war sehr angenehm, und habe gesehen wie die wasserflugzeuge ab- und aufstiegen.

De plek waar het vuur heeft gebrand was een beetje een teleurstelling, nergens iets van ringen of een groot bord. (Die ringen gaan we echter nog wel in Whisper tegenkomen).
 
We lopen verder langs het water en nu weer richting StanleyPark. Gisteren waren we er ook al even en het heeft wel wat. Hier is het wel erg druk met fietsers, wandelaars, kinderen en ouders die op het gras picknicken etc. etc. We lopen door totaan de beroemde Totempalen om vervolgens na een korte rust weer langs het water verder te lopen met onderweg af en toe nog wat foto momenten.
Sind auch nochmal zum Stanleypark gelaufen und habe da noch viel gesehen. Im park war auch viel loss, viele kinder und fahräder (so etwas wie HappyMosel)

We hebben de hele dag in de stralende zon gelopen en zijn ook aardig bijgekleurd, dus het wordt weer tijd om langzaam richting de camping te gaan. Weer even snel de bus gepakt daar teruglopen iets te veel van het goede zou zijn.
Miriam gaat pasta met zalm maken dus we laten ons lekker verwennen daardoor. Nu alvast wat voorbereidingen voor morgen. We willen vroeg vertrekken naar de pont om naar Vancouver Island te gaan.

Langsam wird es wieder zeit um zurück zum Wohnmobil zu laufen, aber da wir heute genug gelaufen habe, sind wir wieder mit der linienbus gefahren. Morgen mit der Fähre rüber zum Vancouver Island.

Wanneer onze volgende update komt is nog niet bekend, is nog onduidelijk of er internet is op de volgende camping. Dus tot  ..................??????????????

Wir wissen nicht ob wir morgen wlan habe auf dem Campingplatz so bis .................?


Dag 5 Campbell River Vancouver Island

24 mei 2017 Campbell River, Canada
 

Goedemorgen, middag of avond,

We hebben toch internet op deze toch wel afgelegen camping, dus maar gebruik van gemaakt om de reisblog bij te werken. Internet hebben we wel, maar we hebben geen normaal bereik met onze gsm's, lekker rustig dus.........
Auf diese camping habe wir doch WLan so schnell mal der reiseblog verschicken. Handy entfang habe wir aber hier nicht.

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan, om 06.30 uur ging de wekker, want we wide op tijd naar de ferry. We reden dan ook stipt om 07.00 uur weg van de camping en na een kleine 20 min, stonden we op de parkeerplaats van de ferry. Ons werd verteld dat we uiterlijk om 08.05 uur weer bij de camper moesten zijn. Aangezien we (bewust) nog niet gegeten hadden hebben we eerst uitgebreid ontbeten en toen we klaar waren was het al bijna zover om de pont op te rijden.
Heutemorgen sind wir früh aufgestanden, um 06.30 waren wir schon wach und um 07.00 Uhr sind wir von campingplatz weggefahren. Wir wollen der fähre von 08.30 nach Vancouver Island nehmen. 

Het is heerlijk weer, er staat we wat wind, maar uit de wind is het goed toeven op de pont. Uiteraard is het panorama geweldig en weet je soms niet waar je moet kijken.
Na een 1,5 uur varen komen we aan in Naniomo en het ontschepen gaat erg vlot, zodat we al snel op de weg richting Campbell River zijn.
Das Wetter ist super, etwas windig aber das macht ja nix. Die aussichten sind top. Nach 1,5 stunde fahren sind wir dann auf Vanouver Island.

Nadat we een half uurtje hebben gereden werd het toch wel tijd voor een tussenstop. Eerst een korte broek aan en een bakkie koffie zetten. Aangezien je alles in de camper heb is dat ook weer zo gedaan. Terwijl we aan het "picknicken" zijn vliegt er een bald eagle boven ons hoofd. Ze zijn echt wel groot.................
Nach nen halbe Stunde fahren wird es zeit für nen Pause, erst mal Hose wechselen da es zu warm geworden ist und ein Tasse Kaffee. Werden das wir das Trinken fliegt er ein Bald Eagle uber (Adler) und was sind die gross....

De reis loopt voorspoedig, we nemen de touristische route die parallel loopt aan de kuslijn, het kost ons eigenlijk maar 20 min, meer en we hebben vakantie dus is deze route veel mooier en leuker dan de gewonen Highway. We maken nog een tussenstop bij de Wallmarkt in Campbell River om wat voorraden aan te vullen en rijden vervolgens door naar de Camping, Deze ligt een kleine 25 min. verder naar het noorden en de laatste 5 km gaat over een grindpad. Het is dat we dit wisten en dat het ook duidelijk wordt vermeld, anders vind je deze camping nooit.
Die reise geht schnell und mit eine schwissenstop bei Wallmarkt sind wir wieder unterwegs zum der Campingplatz.

We komen de camping opgereden en zijn gelijk onder de indruk. Wat ligt deze mooi en wat een geweldige plek hebben we. Morgen zal ik wat meer foto's plaatsen van de omgeving om jullie een indruk te geven van deze geweldige plek.

Tot morgen...............Bis Morgen
 

Dag 6 Campbell River & Wildlife

25 mei 2017 Campbell River, Canada 

Goedemorgen Nederland und Deutschland,

Welkom op Ripple Rock

Vandaag een echte rustdag, en wat was het vannacht ook rustig, alleen maar het ruisen van de golfen en de wind door de bomen..............heerlijk.
Vannochtend op ons alle gemak opgestaan, ontbeten, koffie gedronken en op een stoel naar het water lopen staren. Gisterenavond heb ik met de verrekijker een 4-tal rugvinnen gezien, maar eer ik de camera ed. in gereedheid had waren ze alweer verdwenen. Komt nog wel.........
Heute hatte wir eine ruhetag, aufegstanden, kaffee getrunken, frühstücken und einfach auf nen stuhl zum wasser gucken. Gesternabend habe ich 4 rücken gesehen von ....? Orka, Dolfinen, aber war su spät mit meine Kamera.

Vandaag hadden we ook weer geluk met het weer, het waait af en toe wel stevig en die wind is wel aan de frisse kant, maar uit de wind in de zon is het echt heerlijk Hebben ook allemaal nu een goed kleurte. De komende dagen blijft het weer zo zegt de voorspellingen.

 

Heute hatte wir wieder gluck mit wetter, viele Sonne aber auch etwas windig. Aber das macht uns nichts und sind schon ziemlich braun gewurden. De nächste tage bleibt noch so sagt das Wetterbericht.

 

We hebben ook alweer veel Wildlife gezien, regelmatig cirkelen er wat zeearenden boven het water, maar die zijn net iets te ver weg, TOTDAT..................er gewoon een zeearend in de boom zit een kleine 50 meter van ons vandaan.

Heute auch viele Tieren gesehen, so war eine See-adler in eine baum so 50meter entfernt von unsere wohnmobil. Sind werklich gross

Naast de grote vogel hebben we ook hele kleine, maar bijzondere vogels.......de kolibri. Het was niet makkelijk maar heb er toch een foto van kunnen maken hoe ze aan het eten/drinken zijn.
En tijdens het eten staan er ineens een paar herten midden op de weg en kijken ons aan met grote ogen. Zo snel ze echter er waren, waren ze ook weer weg.
Es gibt nicht nur Vögel auf dem Campingplatz aber auch Hirchen. Stehen einfach mitten auf dem Weg und gucken mit grosse augen.....

Morgen gaan we deze camping wel alweer verlaten en rijden we naar Tofino. Deze plaats met ook vol met Wildlife zitten en gaan we (als de wind wat gaat liggen en de zee kalmer wordt) een bootocht maken naar Walvissen of Orca's.  De reis naar Tofino is op zich een mooie daar deze dwars door het Pacific Rim natuurpark gaat. Dus foto en Filmcamera's tijdens de rit in de aanslag houden.
Morgen fahren wir wieder weiter, ziel ist dann Tofino wo noch mehr Wildlife auf dem Programm stehen. Habe der foto und filmkamare immer in der nähe, mann weiss nicht was wir unterwegs so entgegen kommt.

Vanuit een zonnig, mooi en zeer rustig Campbell River de groeten en tot het volgende reisverslag. Tot nu toe hebben we (beperkt) internet gehad dus konden we elke keer een update plaatsen, maar het is elke camping weer afwachten.
Iedereen in Nederland een prettige hemelvaart.

Viele grussen aus Campbell River eine ruhige Vatertag und bis bald............Dag 7 Tofino

26 mei 2017 Tofino, Canada

Hoi iedereen,

We hebben internet, vraag me niet hoe stabiel, dus ik hoop deze reisblog in 1 keer te kunnen plaatsen.........

Vandaag was het weer een reisdag, we gaan de camping in Campbell River farewell zeggen en we gaan helemaal naar de andere kant van Vancouver Island. We gaan naar Tofino. De weg naar Tofino is 1 grote belevenis, mooie uitzichten, heuvel op en heuvel af en onderweg gave bezienswaardigenheden.
We hebben vannochtend (bewust) niet ontbeten en hebben gelijk na het opstaan (uiteraard eerst wassen en aankleden), de camper reisvaardig gemaakt. Dit betekend waterslang en afvoerslang ontkoppelen, stroomkabel oprollen, slide-out intrekken. Klaar om te gaan.
Heute fahren wir zur die andere seite von Vancouver Island, wir fahren nach Tofino. Der weg dahin ist werklich wunderschön und sehe sehr schöne aussichten unzw. Heute morgen habe wir kein frühstück genommen aber unterwegs angehalten und das war klasse.

 

Onze eerste stop was op een parkeerplaats vlakbij een waterval, na eerst kofiie en een broodje te hebben gegeten zijn we te voet naar de watervallen gelopen. Dit was geweldig, wat een geweld komt er ineens naar beneden storten. De route liep langs 2 watervallen en was dusdanig aangelegd dat je overal goed zicht had op het water.

Unsere 1. halt ist bei eine Wasserfall und was für eine. Es war uberweldigent und auch die wanderung dahin war klasse.

De reis gaat verder, in Port Alberti doen we nog voor de 1e keer tanken, er kan best wel wat liters in.........., maar dat hebben we allemaal ingecalculeerd dus op zich valt het dan wel weer mee.

Na Port Alberti wordt de weg alleen maar mooier, het doet me een beetje denken aan de zwitserse alpen, een groot blauw meer, bergen met witte toppen, dan weer een bergriviertje met snelstromend water,  in 1 woord gewoon geweldig

WIr fahren wieder weiter, in Port Alberti mussen wir fur den 1. mal tanken, der Wohnmobil hat aber durst...........aber das macht nichts und wir fahren wieder weiter. Es ist fast wie in der Schweiz, eine blaue See, bergen mit Schnee und eine flus. Super.....

We rijden door het natuurgebied de Pacific Rim, deze gaan we over een aantal dagen nog wat van dichterbij bekijken, maar nu eerst door naar Tofino. Om 15.00 uur rijden we de camping op, ook deze had ik nog gereserveerd en dat was toen maar goed ook, de camping is helemaal vol en ze hebben maar een paar plaatsen voor grotere campers (zoals die van ons).

Wir fahren weiter durch der Naturschutzgebied Pacifc Rim, ubermorgen halten wir da nochmal an, aber jetzt erst nach Tofino, Der platz am Camping hatte ich schon im vorraus reserviert und das war clever, der Campingplatz ist voll aber unsere platz ist noch frei.

Daar staan we dan weer.......

We staan een 200 meter van het strand vandaan en we hebben dan ook heerlijk vanmiddag op het strand in de zon gezeten. Miriam en ik zijn nog even op de fiets naar het dorpje Tofino zelf gereden, deze ligt een 3 km ver van de camping. Morgen willen we een walvistoer doen en we hebben deze alvast gereserveerd, morgen om 12.30 uur (plaatselijke tijd ) varen we uit om dan eindelijk wat "visjes" te gaan bekijken.
Unsere Wohnmobil steht 200m enfernt von das Meer, heutemittag haben wir dann auch schon mal in die Sonne gesehen am Strand. Morgen möchtte wir ein Tour mit ein Boot aufs Meer machen und hoffe dann Wale oder Orca;s zu sehen.

Vanavond gaan we zorgen dat we alle camera's en dergelijk hebben opgeladen, de verrekijker de glazen gepoetst en de bril schoongemaakt. Hopelijk gaan we ze dan morgen in het echt zien en meemaken. We hebben daar in iedergeval heel veel zin in.
Op de camping kan je zoveel hout pakken als je wilt, dus we hebben we hebben vanavond voor het eerst de barbeque gebruikt.
Heute abend sorgen wir das unsere foto und flmkamara sind aufgeladen, morgen geht es ab aufs Meer.
Auf dem Campingplatz gibt es holz um sonnst, so heute habe wir dann das 1. mal der Grill angeschmissen.

Tot morgen, Bis Morgen..................

  Dag 8 Tofino Whale Watching

27 mei 2017 Tofino, Canada
 

Een bijzonder goedemorgen Nederland, Ein Wunderschöne morgen Deutschland,

Ondanks een haperende Wifi priobeer ik zo goed als het kan deze reisblog te plaatsen. Da der Wlan nicht optimal ist versuch ich doch der Blog zu updaten.

Vandaag gaan we dus op walvissenjacht (*spotten). We kunnen met de Camper voor de deur van Jimmy's Whalestation parkeren, dus dat was al een hele goede service. Na te hebben ingecheckt, een bakkie koffie te hebben gedronken moeten we nog even wachten voordat we de boot op mochten, maar in een haven is er altijd wel wat te zien en te beleven. Zo zit er net boven ons hoofd weer een visarend, ze blijven indrukwekkend, maar inmiddels hebben we er ook alweer een helehoop gezien dat het eigenlijk niet echt iets bijzonders meer is. Zo snel raak je er dus aan gewend.
Heute wollen wir eine Wale tour machen, unsere Wohnmobil können wir vorort parken und weil wir warten trinken wir ein Kaffee und sehen mal wieder ein FischAdler. Mitterweil schon normal wie oft man die gesehen hat, aber Sie bleiben gross und grossartig.

Om 12.15 uur mogen we dan op de boot, we hebben een goede plek op de boot gevonden en al snel kiezen we het "ruime" sop. Onze Kapitein houd van een praatje en is er alles aangelegen ons een leuke tour te bezorgen.
Um 12.15 uhr durfen wir an Bord und wir habe gute sitzgelegenheid gefunden. Der Kapitain ist lustig und schnell sind wir aufs Meer.

Er wordt gezegd dat we onze ogen goed de kost moeten geven, want overal kan er ineens wat "wildlife" opduiken. De Kapitein roept ineens dat er een reizende walvis is gespot, maar daar wij aan de "verkeerde" kant van de boot zijn en de walvis dieper is gaan zwemmen hebben we deze gemist, maar volgens de Kapitein komen er meer gelegenheden...... Wij zijn benieuwd.
Uns wird gesagt das wir gut rumschauen sollen da jederzeit etwas zu sehen ist. Einmal hat der Kapitain ein Wale gesehen aber der war an die andere seite von das Boot so die habe wir verpasst, aber da kommen noch genug andere momenten. Wir sind gespannt.

Ik ben ondertussen al 6 keer van het internet gegooid dus ik ga ermee stoppen en alleen nog de fotos plaatsen die ik al had geuploaded. Ik heb nu geen foto van walvissen maar we hebben er 7 gezien en ze staan op film en op de camera van miriam.
Wlan ist so schlecht das ich aufhöre, wir habe 7 Wale gesehenm foto kommen später

Bis die Tage

 


Dag 9 Vertraagd reisverslag Nanaimo

29 mei 2017  Nanaimo, Canada
Hallo iedereen,

Allereerst willen wij iedereen bedanken voor de vele reacties die wij krijgen op de reisblog. Op dit moment hebben we een goede 60 volgers en doordat we gisteren geen reisverslag konden plaatsen kregen we al gelijk reacties...............leuk om te horen dat men het leuk vindt om het reisverslag te lezen en te bekijken.
Erst möchtte ich jede dank sagen für die reactionen über der Reiseblog. Wir habe ungefahr 60 personen die jede Tag mal der reiseblog lesen............Naturlich freut uns das und hoffe die nächste Tage weiter zu Posten.

Gisteren hadden we dan geen WiFi om een reisverslag te plaatsen dus vandaag krijgen jullie er dus 2 (pffffff wat een werk )
Gestern leider kein Wlan deshalb schreibe ich heute mal 2 reiseblogs. (pfff ist wie arbeiten )

Op de Camping in Tofino zijn we op een normale tijd opgestaan, in km was het namelijk niet heel erg ver dus we gaan onderweg een aantal keren stoppen om wat van de omgeving te zien, ook zullen we naar de Wallmarkt moeten om de voorraden weer wat aan te vullen.
Auf der camping in Tofino sind wir normale zeit aufgestanden, heute mussen wir nicht viel fahren so wir habe genug Zeit unterwegs etwas zu sehen, dabei mussen wir auch wieder mal einkaufen da unsere vorrat zu ende neigt.

We stoppen op een mooi punt om koffie te drinken en van dit uitzicht te genieten. De hele weg vanaf Tofino tot aan Port Alberti is één groot uitzichtpunt en ondanks dat het voor de chauffeur wel wat "werken" is geniet die er met volle teugen van.
Wir halten an um kaffee zu trinken und um das aussicht zu geniessen. De weg von Tofino bis zur Port Alberti ist eine grosse aussichtpunkt. Für der Fahrer etwas anstrengend aber auch die geniesst die (fahr)zeit.

We stoppen  even bij de Wallmarkt en we slaan weer het nodige in, en rijden dan verder richting een oude Handelspost (Tradingpost). Hier lopen de geiten op het dak van de groentenshop. Ook hier nemen we nog wat verse groeten mee en nemen nog een heerlijk ijsje. Op naar de camping in Nanaimo. Deze camping ligt redelijk dichtbij de pont die we zondag weer gaan nemen naar het vasteland. Het is een grote camping met verschillende hoogte terassen. We krijgen een plekje met een beetje uitzicht op zee, maar vinden dat voor 1 nacht toch niet belangrijk.
Wir kaufen noch etwas ein bei der Wallmarkt und fahren dann richtung eine Tradingpost (keine ahnung was das auf deutsch ist). Hier laufen die Ziegen auf das Dach der Gemüsehändler. Wir kaufen auch noch etwas frische gemüse und noch nen Eis. Dann weiter zur unsere campingplatz. Diese liegt in der nähe von der Fähre die wir am Sonntag zuruck nehmen zu festland.

 We lopen nog even langs het water en genieten van het prachtige weer dat we al dagen hebben en hopelijk ook blijven houden.
Wir wandern noch etwas am Wasser endlang und geniessen das Wetter. Hoffentlich bleibt das so noch die nächste Tage.

 ps. straks ga ik beginnen aan het verslag van vandaag , maar eerst even douchen.

ps. gleich kommt der 2. Blog aber erst Douschen.

Tot straks, Bis Gleich

 


Dag 10 Whistler

29 mei 2017  Whistler, Canada

Goedemorgen, Gute Morgen,

Hier is dan het verslag van alweer de 10e dag dat we in Canada zijn, de tijd gaat veel te hard, maar dat is eigenlijk altijd als je op vakantie ben.

Vanochtend weer op tijd opgestaan, we willen de pont weer van 08.30 nemen naar het vasteland. Dus om iets over 7 uur zijn we klaar, de slide-out inschuiven en gaan. We staan dan ook netjes om iets voor 8 uur op de parkeerplaats van BC Ferries en hebben dus nog een paar minuten om rond te kijken. Er is een starbucks , dus Miriam schiet snel naar binnen om lekkere koffie te halen. Om iets over 8 uur mogen we de ferrie op.
Heute sind wir dann früh aufgestanden, wir möchtte dann der Fähre von 8.30 Uhr nehmen zum Festland. Wir sind früh genug da, so das wir noch zeit habe für ein StarbucksKaffee. Um etwas nach 8 durfen wir auf der Fähre.
 

Op de pont is het nu heerlijk toeven, waar we op de heenweg nog een vrij frisse wind hadden was het nu heerlijk op het bovendek. Ook de uitzichten die we zien zijn geweldig.

Auf der fähre istes herlich und die Sonne kommt gut an. Auch die aussichten sind wieder top.

Het ontschepen gaat vlot en we zijn dus nu op weg naar Whistler. Vanaf nu gaan we langzaam het water, de zee, verlaten en gaan we de bergen in. Ook de kans op beren wordt nu een stuk groter. De teller staat (helaas) nog steeds op 0
Wir sind schnell von der fähre und fahren nun nach Whistler. So langsam gibt es kein Meer mehr aber fahren wir in die Bergen. Auch wird es langsam zeit das wir mal Beren sehen, bis jetzt habe wir noch keine gesehen

De weg heet : see-to-sky Highway en dat is ook een goede naam. Het is wederom een zeer mooie route , onderweg stoppen we nog een keer bij de BRANDYWINE FALLS. Deze waterval is ook weer geweldig en spectacular om te zien, tevens heb je ook een mooi uitzicht over de Valley.
Unterwegs halten wir an bei der Brandywine Falls, diese wasserfall is gigantsich. Aber ich wusste nicht dat Brändy schon ein eigenes Park und Wasserfall hat

We rijden door naar Whistler, in dit wintersportplaatsje was in 2010 de Olympische Winterspelen, maar we rijden eerst door naar de camping. We staan op Riverside RV Resort en is best een grote camping. Het liefste hadden we een plek gehad op de bovenste terrassen, maar onze RV was te lang om daar te mogen staan. (er waren echter genoeg plekken waar het makkelijk hat gepast, maar het was een regel van de camping dat er geen grotere RV's mogen staan). We krijgen echter wel een andere plek en hier staan we ook goed. We hebben uitzicht op bergen met sneeuw erop.
Wir fahren weiter zum Whistler, hier was in 2010 die Winter Olymische spielen, aber erst fahren wir weiter zum Camping. Wir bekommen da eine schöne platz mit aussicht uber bergen met Schnee........

Miriam en ik rijden alvast even op de fiets (we hebben ze namelijk niet voor niets mee genomen), naar het dorpje om te kijken wat we er morgen kunnen gaan doen. Het is er vrij druk met heeeeeeeel veeeeeeeeel mountainbikers die de heuvels afkomen. Waar in de winter de rijen staan met ski's staan nu mensen met een mountainbike te wachten om met de gondel of stoeltjeslift naar boven te gaan. Businesssssss
Miriam und ich fahren mit unsere fahrad zum zentrum und da ist genug los. Viele mountainbikes die warten um mit der Sessellift oder Gondel nach ober zu fahren um die danach mit fahrad wieder runter zu fahren. HIer macht man auch schon im Sommer geld mit.

 We boeken alvast een ticket om morgen de Peak-to-Peak gondel tenemen, dus morgen hopelijk mooie foto's van bovenop de berg.

Pssss. skien zit er hier in Whistler niet in

We eten (uiteraard) weer buiten en genieten nog van het mooie weer.
Wir habe wieder mal draussen gegessen und geniesen noch von das schöne Wetter, morgen fahren wir mit der Peak-to-Peak gondel nach oben und hoffe das wir da schöne aussichten sehen. Ski fahren wird es aber leider nicht geben......

Tot morgen, Bis morgen

 


Dag 11 Whistler

30 mei 2017 Whistler, Canada

Goedemorgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

Samenvatting van vandaag : WAUW !!!!!!!!!!!!!!!!!
Zusammenfassung : GEIL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tot morgen, Bis Morgen.........

Of zal ik jullie toch even meenemen in onze beleving van vandaag.
Oder soll ich doch noch etwas schreiben um zi erzählen was wir alles so erfahren habe.

Vanochtend eerst op ons gemak weer buiten ons ontbijt genuttigd. Het was al vroeg warm, dus vandaag zal het ook weer een warme dag worden. We pakken echter wel een trui in onze rugzakken, want we weten niet hoe koud/warm het boven op de berg zou zijn.
Heutemorgen im alle ruhe erst gefrühstückt und es war schon angenehm warm, aber trotsdem habe wir eine pullover eingepackt da wir nicht wissen wie warm/kalt es oben auf der Alm ist.

Te voet lopen we naar het centrum van het dorpje, dit is een goede 35/40 min. lopen langs een snel stromend beekje en ook al heerlijk in de schaduw. Bij het dalstation is het een stuk rustiger met fietsers dan gisteren (maar toen was het ook zondag), en bij de ingang van de gondel naar de top stond er......................niemand. We hadden dus onze eigen gondel. (die luxe heb ik op wintersport bijna nooit!!!!!)
Zur fuss laufen wir zum Zentrum, es ist eine kleine 35/45 min, laufen aber wir laufen im schatten und neben ein kleines fluss. Am Talstation ist es noch ruhig und wir können direkt im Gondel einsteigen und habe die Kabine für uns alleine. (Das habe ich im Wintersport noch nicht oft erlebt !!!!)

De eerste meters zijn bruin en anderig, ze zijn ook vollop aan het graven en doen, maar als we hoger komen wordt het steeds witter en uiteindelijk is het zo wit dat ik kriebels krijg om te gaan skiën........
Die erste meters ist die Piste braun und grau, aber wie höher wir kommen, wie weisser es wird. Bekommen so wieder lust auf skifahren.

Op het eerste bergstation vallen ons direct de Olympische ringen op en uiteraard hoort daar een foto bij, Bertie zou eigenlijk op nr. 1 moeten staan want ze heeft zonder problemen de gondel gedaan (*en dat met haar hoogtevrees). Ze weet alleen nog niet wat de andere gondel precies inhoud en dat gaan we haar ook nog niet van te voren vertellen.........
Ganz oben beim Erste Bergstation stehen die Olympische ringen und da mussen wir naturlich ein bild von machen. Bertie muss eigentlich auf die nummer 1 stehen da Sie ohne problemen die Gondel mit gemacht hat (und das mit ihre Höheangst). Gleich kommt da noch nen ander Gondel dazu, aber das habe wir bis jetzt noch nicht erklärt.

De 2 gondel is de Peak-to-Peak Gondel en gaat over een dal heen, het is de grootste overbrenging in hoogtemeters te wereld. We zeggen tegen Bertie dat het ongeveer hetzelfde is als de gondel van daarnet.
Der 2. Gondel ist die Peak-to-Peak Gondel und ist der grosse in seine bereich in der Welt, wir habe das aber erst nachher zur Bertie gesagt........
 
Op de andere kant van de berg gaan we een klein hapje eten, het is ook al tegen half één dus lunchtijd (alsof we het zo hadden uitgerekend!!!!!!). Hieronder nog een paar foto's ter illustraties.

De pistes zijn vorige week pas dichtgegaan en de wandelpaden zijn nog niet overal bereikbaar. Er ligt zo ontzettend veel sneeuw. Ze hebben in Whistler een geweldig winterseizoen gehad en die heeft ook heel lang doorgedraaid, nu is alles met man en macht bezig om het zomerklaar te maken. Helaas mogen er nog geen wandelaars verder de omgeving in dus alleen het gedeelte van de bergstation is te bereiken. Voor ons niet erg, er is genoeg te zien.
Das skiseison ist erst seit eine Woche vorbei, im Whistler ist es diese Winter viel Schnee gefallen und uberall liegt auch noch nen menge. Fast alle wanderwegen sind noch geschlossen.
 

Ook hebben we wel wat wildlife gespot, helaas geen beren dus de berenteller staat nog steeds op nul (0)......... Maar we hebben we een aantal bergmamotten gezien.

Wir habe immer noch keine Beren gesehen, aber ein par bergmurmultieren. 

We nemen de beide Gondels weer terug naar beneden en ook Bertie vind het wel spannend, maar doet het wel gewoon. Beneden in het dorp nog een starbucksje en slenteren nog even door het dorp en uiteraard ook even de grote Olympische ringen meegenomen op de route.
Toen weer terug naar de camping waar het nog steeds erg warm is, 28-30 graden was het nog steeds om 17.00 uur, dus de airco in de camper aan en wij onder de luifel languit in de stoelen.
Miriam gaat op de fiets nog even een ijsje halen................heerlijk.
Wir fahren mit der beide Gondels wieder runter ins Tall und laufen noch etwas durch das Dorf, trinken noch nen Kaffee bei der Starbucks und fotografieren noch der grosse Olymische ringen. Wir laufen wieder zuruck zum Camping wo es immer noch 28-30 grad ist, schnell der Klimaanlage im Wohnmobil an und draussen noch nen Eis essen.
  

Morgen staat er weer een reisdag op het programma, we gaan richting Clearwater en Wells Gray Provincial Park, dit park staat bekend om zijn vele watervallen. We stoppen morgen nog wel ergens onderweg voor 1 overnachting, dus we weten niet of en hoe het internet is op die Camping.
Morgen ist wieder nen reisetag angesagt, wir fahren in die richtung von Clearwater und Wells Gray Provincial Park, diese park ist bekannt um seine viele Wasserfalle. Wir halten aber vorher noch an auf ein campingplatz, wissen aber deshalb nicht ob wir da Wlan habe oder nicht.

Tot morgen (of overmorgen), Bis morgen (oder übermorgen).........................

 

ps. het heeft vandaag echt wel gekriebeld met al die sneeuw en wilde eigenlijk liever met de ski's de berg af naar beneden....................................
ps. wollte eigenlicht lieber auf ski runter zum Tal..............


Dag 12 Lone Butte (we zijn al op de helft)

1 juni 2017  Lone Butte, Canada

Hallo daar zijn we weer, waren jullie al ongerust?
Gute Tag, da sind wir wieder, habt ihr uns schon vermisst?

Dindagochtend zijn we weer vroeg vertrokken uit Whistler, we hadden een lange reisdag voor de boeg, maar het zou een mooie reis worden was ons beloofd en het klopt..........
Onderweg zijn we een aantal keren gestopt voor wat mooie puntjes, maar verder was het vooral elke keer wouw......... Bertie heeft als eerste van ons een beer gezien, helaas was er geen mogelijkheid om te stoppen en hebben het ook niet op film/foto, maar het was duidelijk een zwarte beer die Bertie zag. De teller staat dus inmiddels op 1...........
Dienstagmorgen sind wir früh wieder weggefahren aus Whistler, heute mussen wir einige Km fahren und es soll eine schöne route sein................und das Stimmt.
Bertie hat auch schon 1 beer gesehen, leider hatte wir kein möglichkeit an zu halten aber der 1. ist da.


Onderweg hebben we gestopt en een route naar een mooi meer gelopen, het meer was inderdaad mooi, maar de weg ernaar toe was veel uitdagender. Er lag nog behoorlijk wat sneeuw.
Unterwegs noch angehalten für nen wanderung zu eine kleines See, die war schön aber der weg dahin war abendteuer.

Na een lange en voor de chauffeur avondtuurlijke rit komen we eind van de middag aan in Lone Butte, hier staan we op een leuk, klein en lief campingtje. We werden letterlijk onthaald door honderde muggen dus buiten zitten was er niet bij. Even later gaat het regenen en stevig onweren en ineens valt op de camping de stroom uit. (* en later bleek in in de hele provincie). Nu hebben wij in de camper daar geen last van want wij kunnen minimaal 2 volle dagen op de accu draaien en mocht het echt nodig zijn hebben we ook nog een aggregaat die we kunnen starten. Doordat er geen stroom op de camping was, was er ook geen Wifi en ook de mobiele data was via de hotspot niet te ontvangen, dus daarom hadden jullie geen update van de 12e dag. We hebben zeker een uur of 6 zonder stroom gezeten en toen we al op bed lagen ging ineens weer de stroom aan.
Nach eine lange und für der fahrer anstrengende fahrt kommen wir auf dem Campingplatz in Lone Butte. Wir werden aber durch 1000 stegmucke entfangen so nix mit draussen sitzen. Später fangt es an zu regnen und kommt ein gutes gewitter auf uns zu und dann habe wir auf dem gesamte camping kein Strom mehr (* war sogar ins das ganze kreis) so auch kein Wlan so deshalb gestern kein blog. Später, nach 6 stunden, hatte wir dann wieder Strom aber da war ich schon ins bett.

Morgen is het maar een kleine 2 uur rijden naar de volgende camping, maar we gaan eerst met de camper het Grey Well Provincial Parc in. Daar zouden een paar mooie watervalletjes zijn. (en terwijl ik dit schrijf zijn we er al geweest, dus ik zou zeggen lees en kijk zeker de reisblog van 31-5.
Morgen fahren wir nach Clearwater ist nur 2 stunden fahren und besuchen dann erst das Grey Well Provincial Parc .

Tot morgen (straks), Bis Morgen (gleich)
 


Dag 13 Clearwater & Wells Gray Provincial Park

1 juni 2017  Clearwater, Canada

Goedemorgen, Gute Morgen,

Daar is dan het verhaal van vandaag, inmiddels dag 13 en we zijn dus nu helaas al over de helft. Zoals in het vorige verhaal gezegd was het vandaag maar een kleine 2 uur rijden van Lone Butte naar Clearwater. We zijn eerst naar de Camping gereden, Dutch Lake Resort, en hebben daar alvast een plek besproken, toen hebben we boodschappen gedaan en vanuit daar doorgereden het Wells Gray Provincial Park in. Dit park staat bekend om zijn vele en mooie watervallen en ik moet eerlijk zeggen.......................DAT KLOPT !!!!!!  Miriam en ook ik hebben al heel veel mooie watervallen gezien ergens op de wereld, maar moeten beide bekennen dat deze wel de kroon spannen. Bij het uploaden van de foto's wist ik gewoon niet welke ik nou moest nemen, dus wil je meer foto's zien dan zul je echt een keer op de koffie moeten komen.
Da sind wir dann mit der blog von heute, wie gestern schon gesagt mussen wir nur 2 stunden fahren bis zum der nächte Campingplatz. WIr sind da dann erst hingefahren und schonmal ein platz reserviert und sind dann weiter. Erst noch etwas einkaufen und dann weiter ins Wells Gray Provincial Park. Da Park is bekannt fur seine Wasserfalls und ich muss jetzt sagen................DAS STIMMT.!!!!!!!!!! Miriam und ich habe schon uberall auf der Welt schöne Wassefalls gesehen aber das hier ist doch echt Spitze. 

De route naar de watervallen was ook erg leuk, soms wel wat hobbelig, maar het servies staat nog netjes en onbeschadigd in de kast. De watervallen waren prachtig en zeker ook allemaal anders qua soort waterval. De uitzichtpunten waren ook dusdanig dat je goed en zeker niet onbelangrijk, veilig zicht had op dit natuurgeweld.
Die strecke zum die Wasserfalls ist lustig und hat auch viele Löscher, aber die Teller und Becher stehen alle noch ganz im Schrank. Die Wasserfalls sind sehr schön und auch alle anders.

Terug op de camping is het nog steeds prachtig weer, in de verte komt er wel weer en donkere lucht, maar die trekt evensnel weer weg. We hebben vandaag Zalm en Maiskolf van de BBQ op het menu staan, dus dat wordt weer smullen. De zalm hebben we niet zelf gevangen, maar wel zelf gekocht.
Zuruck am Camping ist es immer noch gutes Wetter, heute werden wir der Grill nochmall anschmeissen und essen Lacks und Mais von Grill. Hmmm Lecker. Der Lacks habe wir nicht selbst geangelt aber doch selbst gekauft!!!!!!!

O ja, op deze camping hebben we geen last van de muggen, dus kunnen we gewoon buiten zitten.

Het was vandaag weer een geweldige dag met een hoop mooie indrukken. Morgen gaan we verder en wel naar Jasper in de Rockies, ook gaan we over een tijdsgrens heen dus we hebben morgen ineens een uurtje minder in de dag zitten. Wellicht tot morgen (als we internet hebben op de camping) en anders tot de volgende gelegenheid.
Heute war ein Tag um nie zu vergessen, Morgen geht es Weiter in das Hochgebirge, zum Jasper. Morgen mussen wir auch nen stunde abgeben das wir über eine zeitgrense fahren. Hoffentlich bis morgen (wenn wir Wlan habe) und sonnst bis bald...... 

 


Dag 14,15, 16, 17 en 18 Jasper, Columbia Icefield , Radius Hotspring en Revelstoke

6 juni 2017 Revelstoke, Canada
 

Goedemorgen Nederland, Gute morgen Deutsland,

 

Eindelijk, eindelijk is het dan weer zover, we kunnen weer een reisblog posten. Dit gaat niet zonder zuchten of stoten daar de (betaalde) WiFi op deze camping wel te wensen overlaat. Van de meeste foto's die ik jullie wilde laten zien heeft hij zeker de helft geweigerd en na 1,5 uur te hebben geprobeerd ben ik ermee gestopt en schrijf ik nu het verhaal met de foto's die wel (na lang wachten) werden geuploaded. Dus meer foto's houden jullie te goed, of veel beter kom gewoon een bakkie doen en je krijgt ze ook te zien.
Endlich habe ich dann Wlan, nicht optimal, so werde viele bilder nicht hochgeladen und nach viele versuche habe ich damit aufgehört und bekommen Sie nur diese bilder. Hoffentllich bald mehr bilder oder sonnst muss mal nen kaffee trinken kommen um der rest zu sehen.

Maar EERST NU HET BELANGRIJKSTE NIEUWS : DE BERENTELLER STAAT OP.............7 ( 5 zwarte en 2 grisley baby's)!!!!! (veel foto's maar de helft is niet ge-upload)
Jetzt aber erst das Wichtigste, Wir habe mitterweile 7 Beren gesehen (5 Schwarze und 2 grisley jungtiere)!!!!!!!

Maar we beginnen maar eerst bij het begin. Deze reisblog bevat een samenvatting van 4 dagen, 4 dagen waarin we geen internet en vaak ook niet eens gewoon telefoonsignaal, dus moesten jullie het even doen met een korte update via mijn hotspot op de telefoon.

Aber erst mal anfangen mit der zusammenfassung von 4 Tage, 4 Tage wo wir kein Wlan oder sogar Telefonentfang hatte.

DAG 14 JASPER
Vandaag zijn we aangekomen via een mooie reis van Clearwater naar Jasper. In Clearwater alvast wel gecheckt of er nog plaats was op Whistler Campground in Jasper en dat was maar goed ook want er waren nog maar heel weining (grote) plekken vrij voor de komende 2 dagen, dus die gelijk maar gereserveerd. (en dat was echt ons geluk).
Op de camping aangekomen werden we gewaarschuwd dat er beren en Elanden op de camping waren, vooral de Elanden konden agresief zijn als je ze niet genoeg ruimte gaf. De elanden hebben we gezien, maar de beren op de camping (helaas) niet.
Heute aangekommen über ein schöne weg von Clearwater nach Jasper. Diese camping habe ich in Clearwater schon gebucht (hatte da noch Wlan) und das war gut da fast keine freie plätze verfugbar waren. Auch werd uns gesagt das es Beren und Renntieren auf der campingplatz waren. Die Renntieren habe wir gesehen , der Beren auf der Campingplatz (leider) nicht.


 

DAG 15 JASPER
Vandaag gaan we met de camper naar Maligne Canyon, een geweldig stuk natuur weer waar het water flink wat rots heeft uitgesleten de afgelopen duizende jaren. Veel watervallen en stroomversnellingen, we hebben de trail gelopen waarbij je over 4 bruggen gaat, de hele canyon heeft 7 bruggen, maar die trail was net even te lang en te lastig. We hebben de andere 3 bruggen dus gewoon met de camper gedaan.
Heute sind wir mit unsere Wohnmobil zur Maligne Canyon gefahren, das ist wieder mal nen schöne ausicht mit viele wasserfalls unzw. Wir habe der wanderweg mit der 4 brücken gelaufen, die komplette strecke ist 7 brücke aber die war zu lang, deshalb habe wir die andere 4 brücke mit der Wohnmobil ab gefahren.

We rijden verder via Medicine Lake naar Maligne Lake langs de route hebben we Beren (1 zwarte en 2 grisley jonge), 1 zeearendnest met jonge, een knot van een eland met gewei, herten, brutale eekhoorns gezien. Je stopt gewoon even met de auto langs de kant, stapt uit, maak een foto en hup weer in de auto. Het is net de safaripark Beekse Bergen, maar dan nu in het "echt"
Wir fahren weiter über Medicine Lake nach Maligne Lake, unterwegs haben wir Beren, Renntieren, Seeadler, und viele andere tieren gesehen. War wie Wildpark Klotten aber dann alles ohne Zaun.

Daar Maligne Lake het eindpunt is moeten we weer dezelfde weg terug, maar met genoeg wildlife om je heen, een mooie scenerie is dat niet echt een straf. Net achter de camping (een kleine 4 km) heb je de Jasper Skytram, deze gondel brengt je naar de 2.277 meter hoge Whistlers Mountain voor een prachtig uitzicht.
Maligne lake ist das endpunkt, so mussen wir die ganze strecke wieder zuruck fahren aber mit soviel Wildlife ist das nicht slim, es gibt immer was zu sehen. Wir sind auch noch mit der Gondel zur 2.277 meter höhe Whistlers Mountain gefahren und hatte da ein sehr schönes aussicht.


DAG 16 van Jasper over de Icefields Parkway naar de Columbia Icefields.
Waar moet ik beginnen, het is inderdaad schitterend,als je Parkway even vrij vertaald zou het Parkeerweg kunnen betekenen, en dat is het eigenlijk ook. We hebben in het totaal ruim 1,5 dag gedaan over de gehele Parkway. Onderweg kom je watervallen, mooie uitzichten, hele mooie uitzichten, bijzondere uitzichten, gave uitzichten, kippenvel uitzichten en gewone uitzichten tegen. Advies : rij hem gewoon een keer zelf af dan begrijp je vanzelf wel wat ik bedoel!!! 
Ist ist eigentlich nicht zu beschreiben, es ist so wunderbar schön das ich eigentlich nur sagen kann, : selbst mal abfahren dann wissen sie bescheid.

 
Op de Columbia Icefield aangekomen is even de vraag wat we doen, het heeft wel wat om met de camper op (naast) de Gletscher te overnachten. In de camper hebben we alle faciliteiten dus waarom ook niet. Het is dus mogelijk om daar te overnachten op het grote parkeerterrein, even een kaartje invullen, geld in een envelop en in een brievenbus............dus daar staan we dan.

We lopen nog wel even eerst naar de Gletscher toe, zo'n Toeristenbus doe we niet, ten eerste is het een overdreven prijs, je rijd met een grote bus op de sneeuw, daar mag je dan in een vierkantje op sneeuw lopen en dan weer terug. Deze beleving vinden wij het niet waard, dan liever naar het begin (of is het het einde) van de Gletscher lopen en die beleving proeven. En ja voor op sneeuw te staan hoeven we geen 94 dollar p.p te betalen.

Auf der Columbia Icefield habe wir beslossen da zu übernachten, etwas geld in eine Umschlag und du darfst dann stehen bleiben auf der Parkplatz. Erst noch zur der Gletscher gelaufen. das ist schöner dann so eine Touribus wo du 94 dollar pro nase bezahlt um auf etwas eis/schnee zu stehen.


DAG 17  Columbia Icefields, Lake Louise naar Radius Hotspring

We lopen te twijfelen, wel of geen Banff aandoen, zo ja het is weekend dus druk, stadjes/dorpjes hebben we geen zin in, dus we besluiten om te gaan via Lake Louise naar Radius Hotspring en nemen zo nog een stuk Nationaal Park mee.

Onderweg nog even gestopt op de parkeerplaats van Peyto Lake, door een flinke pak sneeuw moeten lopen om bij een geweldig uitzichtpunt te komen.

Lake Louise was mooi, maar in onze ogen te toeristisch dus zijn we heel snel weer weggegaan en doorgereden naar Lake Lorraine, na een bochtige en voor de camper steile weg komen we na 16 km rijden uit bij een prachtig meer en dat zonder al die vele toeristen. Echt heel gaaf.

Lake Louise (See Louise) is schön aber auch zu viele Toeris, deshalb weiter gefahren zu Lake Lorraine, eine gute 16 km weiter hoch gefahren zur diese aussicht, KLASSE

We overnachten op een mooie camping in Radius Hot Spring. (Helaas foto;s niet kunnen uploaden).


DAG 18 Radius Hotspring naar Revelstoke
Ook deze route is prachtig en verveelt ook geen moment, in Revelstoke gaan we eerst naar de stuwdam die daar in de Colombian River is gebouwd, voor een echt laag entree bedrag (5 dollar) mogen we naar binnen en kunnen we door de dam en naar een uitzichtpunt op de dam. Echt leuk en mooi om te doen. O ja, voordat we naar de dam toe mochten werden we eerst even gecheckt door de security want na 9-11 zijn de regels wel wat aangescherpt.
Diese weg ist wie alle andere wegen hier in Kanada sehr schön. Im Revelstoke fahren wir erst sur ein Sperrdam und buchen da ein tour, sehr schön mal in eine Dam rund zu laufen.

Nu naar de camping en daar kijken of we internet hebben, en ja wel, je moet er wel voor betalen en het valt niet echt tegen (denken we eerst), maar dit verslag heeft wel wat frustraties gekost om het te plaatsen........
Ik hoop dat jullie nu weer een beetje bij zijn en dat het ook nog een beetje te lezen valt. Morgen gaan we verder naar het zuiden, richting Kelowna, wellicht tot morgen.
 
Morgen fahren wir weiter richtung Süden, hoffentlich habe wir da wieder normal Wlan.

TOT MORGEN, BIS MORGEN


 

Dag 19 Kelowna

7 juni 2017 Kelowna, Canada
Goede morgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

Vandaag zal het een hele korte blog worden, waarom...........................................we hebben gewoon niet veel gedaan. Vanochtend zijn we redelijk op tijd opgestaan en wilde eigenlijk gaan ontbijten op de top van Mount Revelstoke, maar de 26 kilometer lange Meadows in the Sky Parkway naar de top van de 1.920 meter hoge Mount Revelstoke, gaat pas om 09.00 uur open. Wij stonden er om 08.15 uur en hadden geen zin om daarop te wachten. Dus zijn we weer omgedraaid en rustig richting Kelowna gereden. Onderweg nog een keer ontbeten en koffie gedronken.
Heute wird es eine kurze beschreibung, warum...................wir habe wenig getan. Wollte erst auf der spitze der Mount Revelstoke frühstücken aber der 26 kilometerMeadows in the Sky Parkway zur der Spitze von 1.920 meter Mount Revelstoke. Leider war diese noch zu und wird erst om 09.00 Uhr aufgemacht, es war 08.15 Uhr und wollte darauf nicht warten. Unterwegs habe wir nen Kaffee getrunken und gefrüstuckt.

Dan ziet Miriam ineens in een veld een Grisleybeer lopen en iets daarachter een jong. Hup camper aan de kant en filmen en foto graveren. Ik heb er niet zo'n duidelijke foto van, maar op de film is het zeer duidelijk te zien dat het een Grisley is. De plaatselijk politie stopt achter ons en is net zo geintreseerd in het beest als wij. Na een leuk gesprek zijn wij en hij weer met vervolg. (uiteraard nadat hij de Meldkamer had doorgegeven dat er een Grisley met jong in de buurt van de dorp was)...................Als ik ooit zo'n melding zou krijgen  ;-}
Mriam sieht auf eine ein Grosse Grisley beer und jung laufen, schnell Wohnmobil auf der standstreifen und fotogravieren. HInter stopt noch die Polizei und war genau so intressiert in der Beer dan wir. 

We kwamen dus al vroeg aan op de camping, deze gigantische grote camping met maar liefst 8 plaatsen hadden wij vanochtend even gebeld of er plaats was en ja we hadden geluk, nog precies 1 plek over. Het is een echter Boerderijcamping, zelf je eieren rapen en ook verse groenten zou je kunnen kopen. Helaas is het voorseizoen erg nat geweest dus helaas heeft Lesley geen verse groenten voor ons.
Wir ware früh auf der Camping, es war ein riese Camping, Sie hatte 8 plätze und heutemorgen hatte wir schon angerufen ob Sie noch platz hat fur 2 Tage, Wir habe glück und er ist noch ein platz frei. Die Eier muss mann selbst bei der Hühner holen.

Daar we hier redelijk Internet hebben hier nog wat foto's van de afgelopen dagen. Het kan zijn dat er nu wat dubbele tussenzitten maar dat nemen jullie maar op de koop toe.
Wir habe hier ziemlich gute Wlan so habe ich noch ein par Bilder von die Lätste 4 Tage.

Morgen hebben we een rustdag, het wordt ook tegen de 30 graden dus ik denk dat we een keer bankhangen, stoeltje zitten en boekje lezen gaan doen, maar je weet het nooit bij ons, kan zomaar zijn dat we toch weer iets actief gaan doen.
Morgen habe wir Ruhetag, morgen wird es 30 Grat und ich denke das wir die verbringen am Wohnmobil miet ein buch und was zu Trinken, aber mann weiss nicht was uns noch so einfallt.

TOT Morgen, BIS Morgen,

 
 


Dag 20 Kelowna

8 juni 2017 Kelowna, Canada

Goedemorgen, Gute Morgen,

Terwijl het nu buiten echt snikheet is zit ik even in de airco de reisblog bij te werken. Het zal echter maar een korte worden daar we vandaag inderdaad niet veel gedaan en gezien hebben.
Op onze kleine camping loopt het wild letterlijk soms langs je heen, zo kwamen we vanmorgen een ree tegen die heel gemoelijk voorbij liep, ons aan keek en weer doorliep.
Draussen ist es heiss und ich nutzen das jetzt um in der Klima im Wohnmobil in ruhe der Blog zu bearbeiten. Is soll kein grosse werde, da wir heute nicht viel getan und gemacht habe. Auf unsere campinplatz läufen die Tieren um uns hin, heute morgen war da auf einmal ein Hirsch da, guckt uns an und lauft wieder weiter.

We zitten op loopafstand (letterlijk 50m) van de ingang van het Scenic Canyon Regional Park, met een aantal leuke wandelroutes in een mooie omgeving. Deze hebben we nog voor de warmte even een stuk gedaan. Weer erg mooie natuur en dit keer hebben we geen watervallen dus is het weer even wat ander.
Wir sind in der nähe von Scenic Canyon Regional Park, da kann mann wandern in eine schöne umgebung, sieht aus wie die "alte Endert" Habe da in de früh vor der werkliche hitze kommt ein par stunde gewandert, sehr schön und diesmal ohne wasserfall (Ist wieder was anderes).

Vanmiddag hebben we heerlijk een boek zitten lezen, de één in de zon de ander in de schaduw van de luifel. Heerlijk ontspannend.
Heutemittag herlich ein Buch gelesen, eine in der Sonne, die andere im Schatten. Herlich entspannt

Morgenvroeg gaan we op tijd op pad, het is een rit van ongeveer 350 km naar onze volgende camping, vlakbij Vancouver. Ook op deze camping blijven we 2 nachten staan om daarna op zaterdagmorgen naar Vancouver te rijden om daar onze mooie camper in te leveren. Maar zover is het nog niet, we hebben nog 2 dagen!!!!!!

Morgenfrüh fahren wir weiter nach unsere letzte Campingplatz, auch bleiben wir 2 nächten um dann samstagmorgen der schöne Wohnmobil abzugeben.

Tot Morgen, Bis Morgen................Dag 22 Cultus Lake (de laatste nacht in Canada)

10 juni 2017 Chilliwack, Canada

Hallo iedereen, Gute Tage,

Dit is voorlopig even de laatse reisblog van deze reis, als we thuis in Nederland zijn zal ik nog een afsluiten verhaal schrijven en over een paar weken zal ik een kleine video impressie plaatsen zodat iedereen nog een keer kan nagenieten.
Vorerst mal der letzte blog, die Tage daheim soll ich auch eine schicken und später kommt dann noch nen kleines video mit alle Highlites.


We zitten nu in Cultus Lake op de camping Sunnyside Campground, een zeer grote camping met heel veel vaste plaatsen. Het ligt aan een groot meer dat ook voor dagrecreatie kan worden gebruikt. Het water is nu super helder (en ook heeeeeel koud), de vissen zwemmen gewoon onder de steiger(s) door en het zijn geen kleintjes.
Wir stehen jetzt in Cultus Lake, eine grosse Camping am eine See. Viele dauercamper aber genug platz.

Vandaag hoofdzakelijk de camper opgeruimd, de koffers al een beetje ingepakt en een ha;f rondje om het meer gelopen. Vanavond gaan we bij een restaurantje op 15 min. loopafstand nog een hapje eten en vanavond zal de rest van het inpakken moeten gebeuren.
Morgenochtend staan we op tijd op, ontbijten we nog in de camper en rijden we naar Travelland, daar zal nog de nodige tijd vergaan voor het inleveren en checken van de camper en dan met een al reeds bestelde Taxi naar het vliegveld waar we om 15.40 uur (plaatselijke tijd) zullen opsteigen en richting Nederland komen.

Heute habe wir der koffer gepackt und das Wohnmobil sauber gemacht, aber wir habe auch noch etwas rund um der See gewandert. Heuteabend gehen wir noch essen im Dorf und morgenfrüh nach dem Frühstück zum Vermieter. Um 15.40 (lokale zeit) ist dann der Abflug nach Holland.


Wij hopen dat iedereen genoten heeft van de verhalen en de foto's en bedankt voor alle reacties die we hebben mogen ontvangen (via de website, de email, de watt's app, en facebook.)
Wir hoffen das unsere bilder und geschichten euch gefallen hat, uns hat es Spass gemacht.

 

TOT IN NEDERLAND..................................... BIS IN DEUTSLAND

 Dag 23 De laatste dag

10 juni 2017 Vancouver, Canada.

Gisterenavond nog uit eten geweest in een leuk restaurantje in Cultus Lake, eten was heerlijk en hebben ook nog buiten in de zon kunnen zitten. De eigenaar van het restaurant kwam nog een praatje maken over waar we vandaan kwamen en wat we allemaal gedaan hadden. Hij was erg geïnteresseerd en vond het geweldig dat we dit als " gezin" nog een keer gedaan hebben. Na de koffie (en een plaatselijke hoosbui) wilde we gaan betalen en kregen toen als verrassing te horen dat we niets hoefde te betalen met de complimenten van de eigenaar. Uiteraard vonden we dit erg leuk en hebben de eigenaar bedankt. 

Vanochtend op tijd opgestaan en de camper in orde gemaakt, teruggereden naar Vancouver en daar de camper afgegeven bij Travelland. Het ging allemaal erg vlot en op de taxi hoefde we ook al niet lang te wachten. Nu zitten we te wachten op het vliegveld tot we kunnen boarden.

De berenteller is uiteindelijk geëindigd op : 9

 

Het was weer een geweldige reis, veel gezien, veel gedaan, super mooi weer gehad. De camper was perfect, ruimte genoeg voor iedereen, mooi ingericht en degelijk materiaal. Ook waren wij blij dat we er fietsen bij hadden gehuurd. Was soms erg praktisch en handig.


Het idee voor een volgende reis is er ook al, maar wat het precies wordt en wanneer is de vraag. Hou deze website in de gaten en hier zullen in de toekomst al onze (grotere) reizen te vinden zijn.

 

Tot de volgende keer.....................................