Dag10 Ontscheping en Camper ophalen Seattle

Ons huisje op wielen voor de komende 21 dagen

7 juni 2019

Goedemorgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

De eerste helft van de vakantie zit erop. De cruise naar Alaska was een geweldige reis. Veel gezien, lekker gegeten en heerlijk worden verwend, vanaf nu moeten we weer alles zelf doen.

We hebben ervoor gekozen om de express uitcheck te doen. Dit scheelt een hoop wachten, zowel in de terminal als later bij de taxi's, maar dat het zo snel zou gaan had ik nou ook weer niet verwacht.
Even na 08.00 uur liepen we van de boot af en de laatste douane check ging heel erg vlot. De taxi standplaatsen voor Uber taxi's ed. is een kleine 5 minuten lopen, maar het zonnetje schijnt dus dit is geen straf, nog even een laatste blik en groet naar de Ovation of the Seas, een geweldig groot schip van Royal Caribbbean. 

Op de taxi standplaats de Uber app. geactiveerd en prompt 12 minuten later kwam de taxi voorrijden en bracht ons ook vlot naar de camper verhuurder Road Bear. Eigenlijk hadden we pas een afspraak op 11.00 uur, maar alles ging zo vlot zodat we al iets over 9.00 uur binnen stapte. We hebben de situatie uitgelegd en ze vonden het bij Road Bear helemaal niet erg en zijn direct begonnen met klaarmaken van onze camper. De formulieren en andere papieren werden ingevuld en na een rondje uitleg rondom de camper zaten we om 10.00 uur al op de snelweg richting de Walmarkt voor de eerste boodschappen. Na een flinke winkelwagen te hebben volgeladen hebben we op de parkeerplaat van de Walmarkt geluncht. Goed gesterkt doorgereden naar de 1e camping van deze tour, KOA Lynden. Deze is net voor de Canadese grens, die we morgen oversteken om een bezoek te brengen aan Juul Heijblom die net over de grens in Canada woont.

Op de camping de camper ingericht, koffers uitgepakt en bedden opgemaakt. Is elke keer weer een hele klus om alles zijn plekje te geven, maar alles staat/ligt nu op zijn plek. Als avondeten snel wat makkelijkst gemaakt, pasta met bolognesesaus, altijd lekker.

Nu de blog updaten, e-mails beantwoorden, facebook bijwerken etc. en straks naar bed voor een eerste overnachting in ons huis op wielen. We zullen het schommelen van de boot wel missen.

Vandaag niet echt veel Wildlife gezien, in de verte wel wat roofvogels, maar die waren te ver weg om te identificeren wat het precies was, dus die tellen niet mee.

De Wildlife teller :

Diersoort

nieuw

Totaal

Walvis

12

Dolfijn

16

Zeehond

4

Zwarte Beer

3

Bruine Beer / Grizzly

0

Bald Eagles

5

Berggeit

1

Zee otter

2

Zeeleeuw

3

Zoals eerder gezegd, morgen naar Vancouver voor een ontmoeting met Juul en zijn gezin.

See you …………….

Locatie (Map)

Dag11 Vancouver (op bezoek bij Juul Heijblom)
Dag9 Victoria
 

Reacties 7

Gast - Betty op zaterdag 08 juni 2019 04:55

Wat doen ze anders bij de ‘expres uit check’ dan bij de normale uit check? Een hand geven of anders uitgebreid de crew knuffelen? 😉.
Geniet weer van het vaste land! Goeie reis verder!

Wat doen ze anders bij de ‘expres uit check’ dan bij de normale uit check? Een hand geven of anders uitgebreid de crew knuffelen? 😉. Geniet weer van het vaste land! Goeie reis verder!
Gast - Doris en Steef op zaterdag 08 juni 2019 09:10

Alaska was weer een mooie super ervaring voor jullie
Nu heerlijk verder met de camper door canada!

Alaska was weer een mooie super ervaring voor jullie Nu heerlijk verder met de camper door canada!
Gast - Theo en Marianne. op zaterdag 08 juni 2019 12:58

Wat leuk weer om te lezen en zien wat jullie doen. Goede reis en veel plezier.😘

Wat leuk weer om te lezen en zien wat jullie doen. Goede reis en veel plezier.😘
Gast - Sydney op zaterdag 08 juni 2019 15:54

pas op voor die eenden hoor, heftige wildlife!

pas op voor die eenden hoor, heftige wildlife!
Gast - Jeanne Heijblom op zondag 09 juni 2019 10:45

Hallo wereldreizigers, wat hebben jullie al een fantastische reis gehad en genoten zo te zien, Bertie ik zag jou ook met de wandelschoenen naar boven klimmen, was dat niet een beetje te zwaar???, ja die jongelui gaan maar door, ik was benieuwd Oscar of je die excursies al hier had geboekt of ter plekke? Jij bent echt een reisleider merk ik zo stilletjes aan, geweldig, het ontroerd me dat je dit allemaal met je moeder deelt, complimenten.
Misschien zien we je straks nog bij Juul, wij facetimen altijd op zondag, onze tijd tussen 17.00/18.00 uur, daar bij jullie nu tussen 8.00/9.00uur,wie weet???
Veel plezier op het volgend trajekt, we volgen het op de voet.

Hallo wereldreizigers, wat hebben jullie al een fantastische reis gehad en genoten zo te zien, Bertie ik zag jou ook met de wandelschoenen naar boven klimmen, was dat niet een beetje te zwaar???, ja die jongelui gaan maar door, ik was benieuwd Oscar of je die excursies al hier had geboekt of ter plekke? Jij bent echt een reisleider merk ik zo stilletjes aan, geweldig, het ontroerd me dat je dit allemaal met je moeder deelt, complimenten. Misschien zien we je straks nog bij Juul, wij facetimen altijd op zondag, onze tijd tussen 17.00/18.00 uur, daar bij jullie nu tussen 8.00/9.00uur,wie weet??? Veel plezier op het volgend trajekt, we volgen het op de voet.
Gast - Sterre op zondag 09 juni 2019 17:59

Waarom staan de eenden niet op de wildlife teller?

Waarom staan de eenden niet op de wildlife teller?
Gast - Sophia op zondag 09 juni 2019 18:46

Leuk jullie verhalen weer te lezen.
Op punten zeer herkenbaar, zij het lang geleden dat we er waren. De broer van Gerard woonde op Vancouver Island en later en nog steeds in Vancouver.
Geniet van jullie vervolg.
Groet, Gerard en Sophia

Leuk jullie verhalen weer te lezen. Op punten zeer herkenbaar, zij het lang geleden dat we er waren. De broer van Gerard woonde op Vancouver Island en later en nog steeds in Vancouver. Geniet van jullie vervolg. Groet, Gerard en Sophia
Gast
vrijdag 30 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://osmi.nl/