Dag12 EC Manning Provincial Park

9 juni 2019

Goedemorgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

Na een goede nachtrust op die geweldige Camping (oprit van de familie Heijblom), hebben we met z'n alle ontbeten en tijdens het ontbijt belde (facetime) Jeanny en Ad nog. Dit doen ze iedere zondagmorgen, maar volgende week zondag niet, dan komen ze zelf naar Vancouver voor een paar weken.

We hebben nog een aantal groepsfoto's gemaakt en Juul en Oscar hebben nog een foto gemaakt die we 44 jaar geleden ook al hadden gemaakt, toen waren we respectievelijk 9 maanden en 13 maanden oud. We hebben er in een deuk om gelegen. Na een hartelijk afscheid en de belofte om contact te blijven houden, zijn we met de camper weer op pad gegaan.

Juul, Miria, Joris en Tessa heel erg bedankt voor deze geweldige dagen dat we bij jullie mochten doorbrengen. O ja en natuurlijk ook Binky niet vergeten…………..

.

We verlaten langzaam Vancouver en rijden richting Hope. Dit dorpje is vooral bekend omdat daar de Coquihalla highway begint (daar waar die serie op Discovery Highway-to-hell over gaat), maar ook omdat hier de film Rambo First Blood is opgenomen.

Wij zijn vandaag echter naar een nog andere highlite gegaan, namelijk de Othello Tunnels. Deze tunnels zijn in de periode 1930 uitgegraven voor een spoorlijn die ook nog een vrij woeste rivier moest oversteken. De combinatie tussen diverse bruggen en tunnels maakt het nu een spectaculaire wandeltocht door de tunnels en over de bruggen.

We laten de Cocqhalla links liggen en rijden bijna paralellel met de USA grens naar EC Manning Provincial Park. Een mooie, nee correctie, een zeer mooie en heuvelachtige weg leidt ons door de bergen. Midden in het park hebben we een camping, Lightning Lake Campground. Een niet al te grote camping met mooie plekken, maar geen stroom, water en afvoer. Geeft ook niet want we hebben alles bij ons en de accu's zijn voldoende opgeladen.

Voor het eten doen we nog even een korte hiketrail, die langs het meertje loopt en daarna in een lus ons terug brengt naar de camping. Er wordt veel gewaarschuwd voor beren, maar we hebben ze niet gezien, wel geroken en ook pootafdrukken in de modder gezien, dus ze zijn er zeker wel.

We hebben we een ree en een bergmarmot gezien dus de teller wordt weer wat uitgebreid.

De Wildlife Teller :

Diersoort

nieuw

Totaal

Walvis

12

Dolfijn

16

Zeehond

4

Zwarte Beer

3

Bruine Beer / Grizzly

0

Bald Eagles

7

Berggeit

1

Zee otter

2

Zeeleeuw

3

Wasbeer

1

Berg marmot

1

1

Ree / Hert

1

1

See you ……………

Locatie (Map)

Dag13 Kettle Falls (USA)
Dag11 Vancouver (op bezoek bij Juul Heijblom)
 

Reacties 2

Gast - Betty op woensdag 12 juni 2019 07:45

De Wildlife teller loopt wel op! Ben benieuw wat het totaal zal worden én of jullie ook nog een Grizzly gaan spotten!

De Wildlife teller loopt wel op! Ben benieuw wat het totaal zal worden én of jullie ook nog een Grizzly gaan spotten!
Gast - Sydney op woensdag 12 juni 2019 08:23

wat mooi daar! lijkt wel Zwitserland

wat mooi daar! lijkt wel Zwitserland :p
Gast
zondag 20 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://osmi.nl/