Dag25 Rocky Mountains

Deze heel veel gezien onderweg......

22 juni 2019

Goedemorgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

We zijn weer op tijd opgestaan vanochtend en aangezien we nog steeds goed internet hadden was het ook erg leuk om al jullie berichtjes te lezen.

De camper weer rijklaar gemaakt en we zaten al om 07.30 uur op de weg. Vandaag naar de Rocky Mountains. We rijden al een stuk in een soort uitloper daarvan en de sneeuwgrens komt steeds dichterbij. Het heeft vannacht ook gesneeuwd in de bergen en dat is goed te zien. De weg is wel goed geschoven en we kwamen zelfs nog een strooiwagen tegen. Wel vreemd, zo op 22 juni………

We passeren de pas op 9680 ft (2950 meter) en beginnen weer aan de afdaling. Het blijft een mooie rit, waarbij de chauffeur weinig op cruise-control kan rijden, maar ja dat hoort er ook bij.

Bij de splitsing in Granby gooien we eerst weer de benzinetank vol, het blijft toch fijn tanken in de USA met deze prijzen ($3.86 per gallon en een gallon is 3,78 liter, dus voor de snelrekenaars is dat $1,02 voor een liter benzine!!!)

We willen US34 oprijden en zien het bord dat de trail ridge road dicht is, gisteren was deze ook al even dicht geweest i.v.m. sneeuwval en ook daar zal dan vannacht te veel sneeuw zijn gevallen. Dit is wel een tegenvaller, want nu moeten we helemaal onderlangs naar de oost ingang van het park. Dit betekend een paar uur extra rijden. Maar ook dat mag de pret niet drukken. Het gaat op- en af en het lijkt vaak wel of we in Oostenrijk of Zwitserland rijden. De route die we nu nemen gaat langs het dorpje Nederland. Dit dorpje ergens rond 1880 zo genoemd door een aantal Nederlandse investeerders die daar zilver- en goudmijnen hadden gekocht. Het is maar een klein dorpje, met wel een leuk klein mijnwerkersmuseum. Toch even naar binnen gegaan en rond gekeken. Er zijn op dit moment in dat gebied nog steeds een aantal mijnen in bedrijf waar zilver en goud wordt gevonden.

We verlaten Nederland…….het dorpje Nederland en rijden weer verder op de weg richting Moraine Campground, maar eerst nog langs de Ranger om onze Parkpas te laten zien. We krijgen weer de gebruikelijke informatie mee.

Op de camping aangekomen begint het in de verte flink te flitsen en even daarna krijgen we een onweersbui met hagel en regen. We zitten lekker binnen en het tikken op het dak heeft ook wel z;n charme.

Till Tomorow…..


 De Wildlife teller : 

Diersoort​ Nieuw​ Totaal​
Walvis​ 12​
Dolfijn​16​
Zeehond ​4​
Zwarte Beer ​3​
Bruine Beer / Grizzly ​0​
Bald Eagles​​819
Berggeit​1​
Zee otter​2​
Zeeleeuw​3​
Wasbeer2​
Berg marmot​1​
Ree / Hert​​heel veel80+
Das​2​
Kalkoen​1​
Roofvogel (Buizerd/Havik ed)​4​
Uil​1​
Bison​84+
​Eland​heel veel​30+
​Vos​6
​(steen)bok​80+

Locatie (Map)

Dag26 Rocky Mountains II
Dag24 Riverside
 

Reacties 1

Gast - Betty op woensdag 26 juni 2019 04:24

Nooit geweten dat er een plaatsje Nederland in Amerika ligt, wel andersom: America in Nederland!

Nooit geweten dat er een plaatsje Nederland in Amerika ligt, wel andersom: America in Nederland!
Gast
zondag 20 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://osmi.nl/