Dag 5 Carlsbad

Dag 5 Carlsbad

Inmiddels al weer dag 5. Na een frisse nacht zijn we vandaag vroeg opgestaan zodat we om 07.00 uur weg konden rijden. We willen vandaag op tijd in Carlsbad aankomen om daar ook nog de grotten kunnen gaan bekijken.

We reden dus om 07.00 uur van de camping in San Angelo weg, de zon scheen al vollop maar het was nog niet erg warm buiten. Na een 2 uurtjes hebben gereden hebben we dan op ons gemak op een parkeerplaats ontbeten.

De weg naar Carlsbad is erg afwisselend. We wisten dat Texas bekend staat om zijn vee (hoofdzakelijk Koeien) en olie........Nou dat zie je dan ook wel overal terug. Vooral in het begin van de rit kwamen we heel veel vrachtwagens tegen met veeopleggers. Hoe dichter we bij de stad Midland kwamen hoe meer olievelden we tegen kwamen. In het begin waren het een paar "JA" knikkers, maar het werden er steeds meer en meer.

Bij de grens van de staat Texas met New Mexico passeer je tevens een tijdzone en zo is het dan ineens weer 11.30 uur ipv 12.30. Toch weer een uurtje gewonnen vandaag.

Dit kwam ons wel goed uit, want we wilde nog de grotten van Carlsbad in. Deze grotten staan te boek als één van de grootste grotten ter wereld en staan inmiddels op de werelderfgoedlijst.

Dat de grotten groot zijn is echt niet overdreven. Het is immens. Je kan kiezen of je te voet naar beneden loopt, deze tocht duurt een uurtje en komt dan uit in de Big Room, waar je dan vervolgens ook weer een route door kan lopen die ook weer een uur is. Je kan ook met een lift naar beneden en dan kom je gelijk in de Big Room uit. Daar het al wat laat was en we ook niet al te laat op de Camping wilde aankomen hebben we besloten maar om de Lift-variant te nemen.

The Big Room is echt BIG

De route door de Big Room is zeer indrukwekkend. We hebben allemaal al diverse grotten bezocht (op Sardinië, Grotten van Han, op Costa Rica, Vietnam), maar deze grotten zijn toch van een ander kaliber. Echt zeer mooi, groot en indrukwekkend. Een echte aanrader.

Na het bezoek van de grotten was het nog een goed 45 minuten rijden naar de Camping die net buiten Carlsbad ligt. Ook hier werden we weer hartelijk ontvangen door het campingpersoneel.

Inmiddels staat de camper op zijn plaats, hebben we nog even in de avondzon gezeten en heerlijk buiten gegeten.

Morgen wel weer vroeg op voor een rit van een kleine 539 km naar Grants. Hopelijk hebben we daar nog een keer internet, omdat we daarna naar de Grand Canyon verhuizen en daar hebben we definitief 2 dagen geen Internet, wellicht moeten we dan maar een ouderwetse kaart sturen en deze op het postkantoor (ja die hebben ze in Amerika nog) langs brengen.

Vanuit Carlsbad New Mexico de hartelijke groeten, Hasta La Vista en tot morgen 

Dag 6 Grants New Mexico
Dag 4 San Angelo
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://osmi.nl/