Dag 9 Lake Mead + Hoover Dam

Dag 9 Lake Mead + Hoover Dam

Inmiddels al weer de 9e dag dat we in Amerika zijn, wat gaat de tijd toch (veel te) snel. Inmiddels hebben we weer wat Internet op deze camping dus het verslag van de Grand Canyon staat er al op. Vanochtend zijn we weer op tijd vertrokken uit de Grand Canyon, nog vol van de geweldige indrukken die we daar hebben opgedaan.

Via een toch wel mooie route over de Interstate I40 richting de bakoven van Arizona. Onderweg nog een keer ontbeten op de kruising van de I40 en Route66, daar deze route voor ons niet handig was hebben we deze nu links (of was het nu rechts van ons) laten liggen.

Als je richting de HooverDam wil dan moet je via de Nevadakant en moet je eerst door een security check, daar wij natuurlijk erg brave mensen zijn, mochten we snel verder rijden. Vervolgens rij je over de Hooverdam weer Arizona binnen. De Camper hebben we op de parkeerplaats gezet en zijn dan weer te voet over de dam gelopen (loop je weer Nevada binnen).

Dit stukje bouwwerk is echt heel imposant, ongelofelijk dat ze zoiets hebben kunnen bouwen. Op de dam voel je dan ook ineens heel erg klein. Omdat het toch wel heel erg warm was, +/- 35 graden, zijn we niet erg lang gebleven. We zijn nog wel even naar die hele hoge brug gelopen om vanaf daar nog wat foto's te maken.

Onze camping ligt aan de voet van Lake Mead, midden in het National Park Lake Mead, dus eerst weer langs een Ranger, maar omdat we in het bezit zijn van de National Park Pas mochten we gelijk weer doorrijden. Op de camping een mooi plekje gekregen met uitzicht op het meer.

Omdat het nog erg warm was hebben we tot vrij laat buiten gezeten en ons verbaasd wat een mooie kleuren de bergen elke keer kregen bij zonsondergang en terwijl we dat aan het aanschouwen waren, zagen we ook alweer de maan opkomen.

Nadat de zon onder was werd het dan ook heel snel ineens donker, dus zijn we maar naar binnengegaan, tenslotte werd het ook tijd om de reisblog te updaten.

Morgen gaan we via Las Vegas naar Lake Isabela in Sequoia. Als alles meezit gaan we morgen in Las Vegas nog vrienden ontmoeten uit Cochem.

Vanuit Lake Mead, Boulder City : Auf Wiedersehen.

Dag 8 Grand Canyon
DAG 7 Grand Canyon
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://osmi.nl/