Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 8 Puerto Madryn

Goedemorgen,

Aangezien we gisteren al aangekomen waren on Puerto Madryn hoefde we vanochtend niet te wachten totdat de "Port" wordt vrijgegeven door de autoriteiten. In principe zou je denken dat dan de excursies gelijk kunnen vertrekken………….helaas mis…… ondanks dat het toch al meer gestrutrureerd is dan vroeger is, krijgen ze het toch voor elkaar om van een iets georganiseerd een kleine chaos te maken. Zou het iets te maken hebben met die ene desbetreffende persoon die in de theaterzaal probeert het in goede banen te leiden…………uhhhhh……ja!

Maar uiteindelijk zijn we dan toch aan de beurt en stappen we van boord in een luxe toeringcar, met airco, gelukkig maar want het zou vandaag 29 graden kunnen worden. De bus zit niet helemaal vol, maar we zijn al met meer dan de afgelopen keer. Op zich niet zo raar omdat er in de havenstad maar een paar excursies werden aangeboden. We moeten een goed 2,5 uur rijden naar de locatie Punta Tombo.

Punta Tombo is een schiereiland in de Atlantische Oceaan, waar een grote kolonie Magelhaenpinguïns leeft, de grootste dergelijke kolonie in Argentinië.


Als we aangekomen zijn zien we al direct de eerste pinguïns liggen in hun nest. Ze hebben nu jongen, maar zijn absoluut gewend aan de mens. Regel is wel dat je ze de ruimte geeft als ze willen oversteken en dat je een 2 meter afstand houdt. De Rangers die ook rondlopen zien er op toe dat iedereen dit ook naleeft. Het is dan ook erg leuk dat je zo dicht bij dit dier kan komen en als je de regels respecteert dan kan het ook goed samen gaan.

We blijven ruim een 1,5 uur op deze locatie, maar moeten dan (helaas) weer terug naar de bus. We hebben tenslotte nog een busreis van 2,5 uur voor de boeg. Trouwens het was in km net zo heel veel, maar de wegen in dit gedeelte van Argentinie zijn niet de de wegen die wij in Europa kennen. Zeker het laatste stuk is over gravel en kiesel.

Na een voorspoedige busreis komen we aan bij de haven en worden we heel netjes totaan de loopplank afgezet. Het is inmiddels al tegen 16.00 dus even opfrissen, snel wat sporten en daarna is het alweer tijd voor het avondeten. De tijd vliegt hier........

Nu even de foto's en film bekijken, de webblog schrijven en met de balkondeur open luisteren naar de golfslag.

We gaan nu richting de falkland eilanden, maar morgen eerst een zeedag.


Tot morgen

Locatie (Map)

Dag 9 Zeedag
Dag 7 Zeedag en aankomst Puerto Madryn
 

Reacties (2)

Leave a comment