Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Vaarroute en meer....

Hallo iedereen,


Het is alweer een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen. Inmiddels is Miriam weer terug van haar Antarctica avontuur met het expeditiecruiseschip Plancius. Lees hier haar verhaal. Na het zien van al haar fotos/filmpjes en haar verhalen krijgen we alleen nog maar meer zin in deze mooie reis.

Ons vaarschema is echter totaal anders dan die van Miriam, wij zitten op een groter cruiseship en hebben ook geen toestemming van de overheid om aan wal tegaan in Antartica, maar dat zal er niet minder mooi door worden.

Inmiddels hebben we ook de vliegreis geboekt, hier zal ik later nog een keer op terugkomen. We vliegen op donderdag 14 december naar Buenos Aires waar we 1 overnachting hebben voordat we inschepen op de Oosterdam van Holland America Lijn. Deze blijft nog een dag liggen in Buenos Aires dus we gaan die dag nog wel de stad verkennen. Op 17 december varen we dan het zeegat uit richting de 1e haven, Montevideo in Uruguay. Binnenkort gaan we met een bak koffie eens voorzichtig kijken welke excursies er zijn in de verschillende aanleghavens. Zodra we deze ook hebben geboekt laten we dit uiteraard ook weer via deze blog weten.

Het wordt een zeer bijzonder reis, uiteraard is de bestemming al geweldig, maar ook vieren we de Kerstdagen en de jaarwisseling op de boot en HAL kennende zullen ze er alles aan doen om het zo speciaal mogelijk te maken. Ik weet alleen één ding heel erg zeker, ik hoef geen Kerstboom neer te zetten (en weer op te ruimen) dus dat scheelt weer heel veel jeuk aan de handen............

Het duurt nog wel even voordat we uitvaren, maar de voorpret is er niet minder om. Volgende week eerst nog even het campingseizoen in Cochem van start laten gaan en pas nadat de caravan weer in de winterstalling staat gaan we pas echt aftellen.

Iedereen alvast een zalig Pasen gewenst en tot de volgende blog..................

Excursies geboekt
Cruise Zuid Amerika & Antarctica
 

Reacties (2)

 • Therese

  zaterdag, 25 maart 2023 04:11

  Wauw. dat is een totaal andere reis dan tot nu toe.
  Klinkt helemaal top in elk geval.
  En een "gewone zomer in Cochem" is ook niet verkeerd

  Wauw. dat is een totaal andere reis dan tot nu toe. Klinkt helemaal top in elk geval. En een "gewone zomer in Cochem" is ook niet verkeerd :D
 • Betty

  vrijdag, 24 maart 2023 23:17

  Geweldig vooruitzicht om met z’n drieën Kerst te vieren in Zuid-Amerika! En tot die tijd al de voorpret van het plannen uitstapjes aan wal, hartstikke leuk!

  Geweldig vooruitzicht om met z’n drieën Kerst te vieren in Zuid-Amerika! En tot die tijd al de voorpret van het plannen uitstapjes aan wal, hartstikke leuk!

Leave a comment