Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 29 Lake Louise

Goedemorgen, het was goed wakker worden in Fort Steele. Na het ontbijt hebben we de camper rijklaar gemaakt en zijn naar het Heritage Fort Steele gereden, het was maar liefst 3 minuten rijden om vervolgens onze enorme camper te parkeren op een enorme parkeerplaats. Dit dorpje is ontstaan in 1898 omdat er in de regio goud werd gevonden. Nu is het een soort openlucht museum geworden en wij hebben het voordat we verder gingen rijden even bezocht. Het was echt erg leuk opgezet en we hadden toch een 2 uur nodig om alles op ons gemak te bekijken. De meeste gebouwen die er staan zijn wel origineel maar of opgeknapt of gerestaureerd. Er staan ook nog gebouwen die niet meer te restaureren zijn en die laten ze gewoon, als ruïne staan.

We drinken nog een koffie in het restaurant en gaan dan toch echt op pad. We hebben de route toch nog iets aangepast daar we niet de Highway 1 via Golden kunnen nemen. We gaan vandaag naar Lake Louise, blijven daar 2 dagen, rijden dan over de Icefield Parkway naar Jasper en blijven daar dan ook 2 dagen om vervolgens diezelfde Icefield Parkway weer terug te rijden naar Banff om vervolgens Miriam op het vliegveld van Calgary af te zetten. Daarna pakken Bertie en ik weer de route op vanaf Jasper en gaan dan richting Grey wells.

De weg vanaf Fort Steele naar Radius Hotspring is niet echt de meest spectaculairste maar vanaf Radius Hot Spring wordt het wel interessant. We rijden weer de ansichtkaart in, hoge bergen met besneeuwde toppen aan beide zijde, een blauw riviertje langs de weg en hier en daar sneeuw. Deze sneeuw hopen worden wel meer en meer dus ook de temperatuur is aan het zakken.

Onderweg zien we veel wildlife, veel herten staan aan de rand van de weg zich goed te doen aan het verse gras nu daar de sneeuw weg is en ja hoor………….BEER NR. 2 is gezien. Wederom een zwarte beer die in de berm loopt. Daar er geen ruimte was om te stoppen en er ook best veel (vracht) verkeer rijd zijn we doorgereden.We stoppen nog wel een keer voor een bakkie koffie en een korte lunch, wederom op een mooie parkeerplek en net na 16.00 uur rijden we Lake Louise binnen. We laten het meer nog even aan onze rechterkant liggen en rijden door naar de campground. Het is zelfservice, dus briefje invullen, plekje zoeken en envelopje in de brievenbus van de ranger. Wellicht komt deze vanavond nog langs, maar tot op heden hebben we hem nog niet gezien. We hebben ook een firepit dus vanavond gaat de fik erin en het vlees op het rooster. We hebben heerlijke spareribs gegeten en zitten nu met de beentjes omhoog te lezen of de reisblog(s) bij te werken.

Morgen gaan we naar meer (Lake Louise) zelf, 5 jaar geleden waren we ook hier, maar toen was het er zo druk met dagjes toeristen in bussen dat wij toen snel zijn doorgereden. Nu zitten we heel erg vroeg in het seizoen dus we hopen dat het er nu een stuk rustiger zal zijn. Ook moeten we kijken of de weg naar Morraine Lake open is, we vrezen dat deze nog niet sneeuwvrij is gemaakt. Dus morgen horen jullie wat het geworden is.


Locatie (Map)

Dag 30 Lake Louise II
Dag 28 Fort Steele
 

Reacties (2)

Leave a comment