Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 31 Jasper

Goedemorgen, we hebben vandaag wel weer onze wekker gezet, we wilde namelijk vroeg vertrekken om zoveel mogelijk tijd te hebben om op ons gemak de Icefield Parkway te verkennen.

We hebben vandaag alle jaargetijden gehad. We vertrokken met bewolking en een waterig zonnetje, zodra de Parkway opreden ging het miezeren en die ging over in een beetje sneeuw, wat vervolgens weer dikkere sneeuwvlokken werden en voordat we het wisten rijden we in een winterwonderland kerstkaart.

Vanochtend hebben we niet ontbeten en wilde dat doen op onze eerste stop, Bow Lake. De parkeerplaats was open, maar een pad naar het meer was er niet (echt), of je moest echt sneeuwschoenen hebben……………..en die hebben we niet, dus werd het ontbijten op de parkeerplaats. Ook leuk hoor……

We gaan verder, de volgende stop was Peyto Lake, 5 jaar geleden waren we hier ook en toen lag er in Juni nog veel sneeuw en ben ik toen alleen naar het uitzichtpunt gelopen. Dat was toen echt de moeite waard, echter de sneeuw was nu zo hoog dat ook hier zonder sneeuwschoenen je niet verder komt. Jammer want het uitzicht is er geweldig. Dus we rijden door en stoppen hier en daar voor een uitzichtpunt. Het weer wisselt zich af, zo rijden met sneeuw en zo rijden we weer in de volle zon.

Halverwege de Parkway ligt de Althabasca Glacier, hier stond heel veel wind en lag de gletsjer in de mist dus die hebben nu niet gezien (maar we hebben nog kans als we zondag weer naar Banff rijden).
We drinken een bak koffie en gaan verder richting de volgende stop, de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls. Deze liggen er nu heel anders bij als 5 jaar geleden, nu ligt er rondom sneeuw en ijs en dat heeft ook zeker zijn charme. Het is overal lekker rustig dus we hebben parkeerplek genoeg en dat is met een 30ft camper toch wel fijn.Het is ook op de weg absoluut niet druk en zo af en toe komt er een auto voorbij of komt er een camper je tegemoet. Hé ineens staan er 4 auto's aan de kant van de weg….zou er wat gebeurt zijn. Nee hoor het is een beer……..dus BEER nr. 3

Inmiddels zijn we aangekomen op Whistler Campground in Jasper, deze camping is net een paar dagen open nadat ze compleet alles hebben gerenoveerd. Ten eerste zijn bijna alle bomen weg, ze hadden last van een bacterie/schimmel dus alle bomen zijn gerooid. Ze hebben nu ook bijna overal Full Hook-up (dus stroom, water en afvoer), maar het is was kaler. Er zijn wel weer bomen geplant maar die moeten eerst nog wat groeien. Nu met een zonnetje is het heerlijk en je hebt ook een geweldig uitzicht op de bergen rondom Jasper.

De dames zijn even gaan douchen dus heb ik de blog bijgewerkt. Ook hier hebben we geen WiFi dus de foto's komen later wel. Nu de fik in de BBQ en daarna het vlees erop.

Morgen gaan we naar één dal verder, daar stikt het van de wildlife, de watervallen en een verborgen meer……

Dus tot morgen.


Locatie (Map)

Dag 32 Jasper II
Dag 30 Lake Louise II
 

Reacties (3)

 • Kevin

  vrijdag, 06 mei 2022 22:57

  Op die gletsjer heb ik mijn favoriete Canada foto gemaakt! Die met de Canadese vlag 🍁

  Op die gletsjer heb ik mijn favoriete Canada foto gemaakt! Die met de Canadese vlag 🍁
 • Betty

  vrijdag, 06 mei 2022 21:32

  Als er zo weinig verkeer is, worden de wegen dan wel sneeuwvrij gemaakt? Veilige reis verder!!

  Als er zo weinig verkeer is, worden de wegen dan wel sneeuwvrij gemaakt? Veilige reis verder!!

Leave a comment