Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 34 Banff II

Goedemorgen, Vandaag hebben we niet zo heel veel op het programma staan, dus geen wekker gezet. Nu is het de vraag wie gaat er uit bed om de verwarming aan te zetten………. Uiteindelijk is het moeders geworden aangezien die naar het toilet moest.

Toen we de jalouzien open deden werden we aangenaam verrast met ………… sneeuw. Het had dus vannacht gesneeuwd en dat is ook blijven liggen. Ik schat dat het een kleine 5 cm was, dus ook snel wat foto's maken anders is het alweer weg gesmolten daar ook inmiddels de zon aan het schijnen was.

Na het ontbijt zijn we met de camper terug naar het dorpje gereden en hebben de camper op de speciale RV parkeerplaatsen geparkeerd (direct naast het station). We zijn verder lopend gegaan, maar eerst een bezoekje aan de plaatselijke VVV voor wat informatie.

We besluiten om de waterval en de Cavern (Tunnels) te doen, we weten dat de tunnels zelf nog niet open zijn omdat het nog geen seizoen is, maar rondom de tunnels en de springs is er ook genoeg te zien (en te ruiken), maar eerst gaan we te voet naar de waterval. Het is een tochtje van een kleine 2,5 km waarvan het eerste stuk redelijk vlak is maar daarna wel wat stijgingen d.m.v. trappen, maar het is de moeite waard en we komen aan bij het uitkijkpunt van de waterval. Nu weer terug……….


We halen de camper weer op en gaan met de camper naar de Cave en Basin Nationel Historic Site. Er is ruimte zat om onze camper te parkeren. Er is een boardwalk rondom een aantal kleine waterplassen en hier zie je het water uit de berg komen. Het water heeft een hoog zwavel gehalte en dat is ook te ruiken. Niet zo extreem als toen in Yellowstone, maar toch is de geur duidelijk aanwezig. We lopen de boardwalk en zien zo toch nog wat van de springs en een stukje van de grot(ten).

Het is alweer tijd om terug te gaan naar de camping, Miriam moet haar koffer nog inpakken, want morgen rijden we eerst naar het Vliegveld van Calgary om haar daar af te zetten en terwijl Miriam haar koffer aan het inpakken is ga ik de firepit weer aansteken omdat er straks weer een stukje vlees op moet.

Nadat we morgen Miriam hebben afgezet, rijden Bertie en ik weer terug richting de mountains. We zullen eerst een tussenstop maken bij de Walmarkt om dan door te rijden naar Radium HotSpring. Ik denk ook niet dat we op die camping internet hebben dus ook de foto's zullen nog even moeten wachten…………….maar donderdag of vrijdag willen we naar Revelstoke en ik heb daar een KOA gezien, wellicht dat we daar de inhaalslag kunnen maken.

Dus tot morgen.


Dag 35 Radium Hot Springs
Dag 33 Banff (Icefield Parkway)
 

Reacties (1)

  • Betty

    maandag, 09 mei 2022 22:25

    Miriam zal het vast jammer gevonden hebben dat ze terug moest! Goeie reis jullie samen verder, Bertie en Oscar!

    Miriam zal het vast jammer gevonden hebben dat ze terug moest! Goeie reis jullie samen verder, Bertie en Oscar!

Leave a comment