Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 35 Radium Hot Springs

Goedemorgen, 06.30 uur de wekker gaat, hé ik heb toch vakantie waarom gaat mijn wekker af. O ja vandaag gaat Miriam terug naar Nederland en die moeten we wel op tijd afzetten op het vliegveld van Calgary. We zetten nog wel even de verwarming aan om de kilte uit de camper te halen. Het is nog steeds rond het vriespunt.

We kleden ons aan en maken de camper rijklaar en rond 7.30 uur rijden we de camping af. De weg naar Calgery is niet echt spectaculair. We zien nog wel de skischans staan, maar juist op die splitsing gaan wij met de snelweg naar links. We komen zonder files aan bij het vliegveld en ook met een grote camper kan je gewoon tot aan de vertrekhal komen. We zetten Miriam af en wensen haar een prettige reis terug naar Nederland.

Het was echt weer super gezellig om met z'n drieën door canada te reizen en vinden het jammer dat ze terug moet om te gaan werken. Ach wie weet wat er in de toekomst nog allemaal kunnen doen………… (ideeën zijn er al !)

Nadat we Miriam hebben afgezet rijden we naar een Walmarkt toe om de voorraden wat aan te vullen. Pffff wat hebben ze veel keuze en zijn de verpakking groot. Gelukkig kunnen we alles wat we over hebben achterlaten bij Juul zodat we nu niets bij de camperverhuurder hoeven weg te gooien. Dat is toch wel weer heel handig.Nadat we ook even een broodje hebben gegeten gaan we weer terug richting Banff, want de omgeving van Calgary spreekt ons toch niet zo aan, dan liever weer terug de bergen in.
We rijden Banff voorbij en nemen de afslag naar Radium Hotspring. Deze weg is vele malen beter te rijden en de uitzichten zijn ook een stuk mooier, wellicht zien we weer een beer…..maar helaas die hebben we niet gezien. Wel een hoop reeën, Elch en zelfs een Moose. Inmiddels zijn we van de provincie Alberta naar Britische Colombia gereden en helaas is daar de benzine een stuk duurder. In Banff was het nog 1.54, hier in Radium betaalde ik 1.97 en dat op zeker 100 liter scheelt dat toch behoorlijk. Maar ja…..daar doen we niets aan.

We lopen nog even snel het visitor center binnen voor wat info, morgen gaan we te voet vanuit de camping naar de Hot Springs, het is zelfs mogelijk om te gaan zwemmen dus we nemen de zwemspullen mee……..

Dus tot morgen.

Locatie (Map)

Dag 36 Radium Hot Spring II
Dag 34 Banff II
 

Reacties (2)

Leave a comment