Goedemorgen, Toet-Toet…..zo horen de treinen hier aan als ze langs komen, maar ondanks dat de camping toch vrij dicht bij de spoorlijn ligt merk je er weinig van. Laat ik het zo zeggen de treinen die je op de camping in Cochem hoort zijn luider……..

Vannacht heeft het ook geregend en als je het tikken op het dak hoort slaapt dat best lekker. We hebben geen wekker gezet dus toen we wakker werden hebben we eerst koffie gezet en daarna pas gegeten. We willen later in de ochtend naar het dorpje lopen om daar het trein museum te bezoeken. Revelstone is een belangrijk knooppunt voor goederenverkeer per spoor en dit begin al in 1885 toen ene Lord Revelstone vond dat er een spoorlijn moest komen en dit ook met zijn bank financierde.

We lopen vanaf de camping direct een ijzeren brug op die over de Colombia rivier gaat en lopen door een woonwijk naar de hoofdstraat, daar is ook tevens het spoorwegmuseum. Het is er erg rustig, tenminste staan er 3 auto's geparkeerd……… Het museum heeft ook een webcam die live streamt op YouTube en we hebben even teruggekeken en ja hoor je ziet ons aan komen lopen. Grappig………


Er is veel materiaal in het museum aanwezig en het is mooi opgezet, het is niet erg groot dus na ruim een uur zijn we wel uitgekeken.
We lopen verder richting de mainstreet op zoek naar een koffietent. Ja ze hebben we een starbucks in Revelstoke, maar die staat net aan de andere kant van het dorpje en dat vonden we net iets te ver lopen. In downtown zijn er ook genoeg koffietentjes en we genieten even later van een heerlijke cappuccino met een apple-pie. Het weer is afwisselend, zo schijnt de zon, maar af en toe komt er een windvlaag vanuit de bergen en die is erg fris, dus het is afwisselend de jas dicht en jas open, maar het allerbelangrijkste is het is droog.

Na ons heerlijk kopje koffie lopen we mainstreet verder uit en buigen aan het eind weer terug richting de rivier en lopen deze verder terug naar de brug die naar de camping loopt. Op de camping nog de nodige socials bijgewerkt, de wifi is namelijk hier prima dus we zijn weer helemaal bij.

Nu de blog en foto's van vandaag posten en de fik in de BBQ.

Morgen gaan we naar Clearwater, dat ligt aan de grens van Grey Wells Provicial Park en dit park staat bekend om zijn enorme hoeveelheid watervallen. We hebben 5 jaar geleden al een paar bezocht, eens kijken welke we dit jaar (kunnen) bezoeken.

Dus tot morgen.