Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 39 Clearwater

Goedemorgen, we zitten nog even te twijfelen, blijven we nog een 3e nacht in Revelstoke. De camping is goed, het weer is aardig en ook het internet is supersnel. Nou is internet hebben niet prioriteit nr. 1………….maar wat doen we verder in Revelstoke. De meadow-to-the-sky weg is nog niet helemaal open en je mag er met een max. 25ft camper overheen en wij hebben een 29ft dus ook dat gaat hem niet worden, dus we besluiten om gewoon vandaag het schema aan te houden en naar Clearwater te rijden.

Voordat we echter vertrekken uit Revelstoke eerst even de propaantank vullen, we hebben gemerkt dat bijna elke dag de kachel aanzetten toch wel wat gas verbruikt en onderweg kom je weinig tankstation met een propaan vulstation tegen. Ik denk dat we het waarschijnlijk wel hadden gered, maar je zal net zien dat op de laatste dag je geen gas meer heb. Volgens de eigenaresse van de camping zit er net voorbij de rotonde een bedrijf waar je kan laten vullen, dus wij er naar toe en we worden netjes geholpen door een zoon van een Nederlander. Het is echt ongelofelijk hoeveel mensen je tegenkomt die roots hebben met Nederland. Na de tank weer volledig hebben gevuld en maar liefst $15 moesten betalen (hier zijn de prijzen voor propaangas nog niet de pan uit gestegen), daarin tegen de benzineprijzen wel. In Revelstoke hebben we $2,05 op de borden zien staan, we hopen echter dat in Clearwater de prijzen iets beter zijn……… (ps. Inmiddels getankt in Clearwater en de prijs was daar $1.91 dus het scheelt toch iets op 100 liter).We rijden Revelstoke uit en de eerste kilometers zijn nog mooi, we rijden km na km langs het Shuswap lake, maar hoe verder we richting Kamloops rijden hoe eentoniger de weg wordt…… Bij Kamloops verlaten we Highway 1 en draaien de 5 op richting SunPeaks……..Nu heb ik uit betrouwbare bron gehoord dat je daar zou kunnen skiën in de winter…….) We rijden de afslag Sunpeaks ook voorbij en langzaam wordt ook de omgeving weer wat interessanter.

Onderweg stoppen we nog voor de lunch en koffie en net na de klok van drieen rijden we Clearwater in, dus eerst even naar de VVV voor wat info over Gray Wells park, maar de VVV is nog tot volgende week dicht………hmmm, dan maar kijken waar we onze info vandaan kunnen halen. We tanken de camper af en rijden door naar Dutch Lake Campground. We hebben een mooi plekje met uitzicht op het meer en kunnen ook heerlijk in het zonnetje zitten.

Morgen, afhankelijk van het weer, gaan we dan het park in dat bekend staat om zijn tientallen watervallen (39) en we gaan kijken welke we er daarvan kunnen gaan bekijken.

Dus tot morgen…………………………….

Locatie (Map)

Dag 40 Clearwater II
Dag 38 Revelstoke II
 

Reacties (1)

  • Betty

    zaterdag, 14 mei 2022 21:30

    Als internet werkt, hebben jullie de VVV toch niet nodig? Zoeken op Clearwater en klaar. 😊
    Het zal weer een prachtige dag worden met het zien en horen van alle watervallen! Dat wordt genieten dus!

    Als internet werkt, hebben jullie de VVV toch niet nodig? Zoeken op Clearwater en klaar. 😊 Het zal weer een prachtige dag worden met het zien en horen van alle watervallen! Dat wordt genieten dus!

Leave a comment