Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 40 Clearwater II

Goedemorgen, niets zo veranderlijk als het weer en dat klopt ook wel. We hadden al gezien in de weerapp dat het weer voor zondag in Clearwater niet al te best zo zijn dus gisteren hadden we al een plan B gemaakt voor als het ook echt zo zou zijn als ze voorspelt hadden.

Dus vanochtend eerst even naar buiten gekeken, het is nog droog, maar volgens de regenradar krijgen we na de middag regen, geen buitje maar regen. Nou hebben we eigenlijk deze hele vakantie nog geen echte regen gehad (overdag), dus eigenlijk mogen we ook niet klagen.

We besluiten om onze extra reserve dag die we nog op onze planning hebben nu als joker in te zetten en die te gebruiken om nog een nachtje bij te boeken op deze camping. We kunnen dan vandaag een korte hike doen die in de buurt van de camping is en dan morgen, als het weer ook beter is, het park ingaan om de watervallen te gaan bekijken.

Na het ontbijt kijken we nog even naar de regenradar (en ook gewoon naar buiten), het is nog steeds droog en de hike zal een kleine 3 km moeten zijn, dus dat moet de doen zijn. We trekken de (stoute) wandelschoenen aan en lopen naar het pad, dat recht achter de camping begint. We volgen eerst een heel stuk het meer, maar halverwege gaat het pad meer het bos in. Het pad gaat op en af, maar is niet heel erg lastig qua stijgingen. Het lijkt een beetje op de wandelroutes in Cochem. Wel letten we goed op of we geen beer of andere wildlife tegenkomen. Gisterenavond hoorde we heel duidelijk een wolf huilen, die zouden ook in het park moeten zitten……….we zijn echter niets tegengekomen.
Ook de knieen van moeders doen het goed, in het begin zijn ze wel even stijf maar zodra ze warm zijn dan gaat ze als een kievit.We komen droog aan bij de camper, maar aan de lucht zie je nu echt wel dat het niet meer lang kan duren voordat het gaat regenen en terwijl we aan de lunch zitten gaat het inderdaad zacht miezeren en inmiddels is het overgaan in een zacht regenentje. Dus hebben we goed gegokt.

De temperatuur (+/- 16 graden) is goed, dus met de luifel iets uit voor de regen en de deur open is het heerlijk om met een boek op de bank te zitten (liggen) en te luisteren naar het tikken op het dak.
We hebben niet zo heel veel foto's van vandaag, maar morgen gaan we het provinciaal park in dus dan krijgen jullie een hoop watervallen te zien.

Dus tot morgen………………..

Dag 41 Clearwater III / Gray Wells
Dag 39 Clearwater
 

Reacties (1)

  • Betty

    zondag, 15 mei 2022 21:59

    Dag 40? Het is toch niet te geloven! Goede timing om eerst te gaan hiken!

    Dag 40? Het is toch niet te geloven! Goede timing om eerst te gaan hiken!

Leave a comment