Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 16 Puerto Vallarta Mexico

Hola señoritas y señors,

Poeh was wat dat vroeg opstaan, om 06.00 uur ging onze wekker al. Gaap…… en dat tijdens je vakantie, maar we moesten er wel vroeg uit omdat onze excursie al vroeg vertrok.

Bij het ontbijt waren we toch niet de enige die vroeg waren opgestaan, maar ons "eigen" tafeltje buiten op het zwembad terras was nog vrij. Op ons gemak gegeten en daarna richting het theater want daar moesten we verzamelen. We waren met een kleine groep die deze excursie gingen maken. Al snel was de boot vrijgegeven en mochten we aan wal. Daar werden we opgevangen door onze gids die ons rechtstreeks naar een catamaran stuurde die aan de voorkant aan de steiger op ons lag te wachten. Heerlijk zo'n grote boot met zo'n kleine groep, maar helaas kwam er nog een ander reisgezelschap bij en uiteindelijk was de boot toch wat voller. Achteraf viel het ontzettend mee want nergens hoefde je te wachten.

We varen het zeegat uit richting een paar grote rosten in zee, in en rondom deze rotsen waren een hele hoop vogels te zien en in de grotten schijnt ook genoeg aan wildlife te zitten.

We varen verder en komen in de buurt van een privé strand, diegene die zin hadden konden hier van boord springen om te snorkelen, snorkelspullen, wetsuit etc. werd allemaal verstrekt. Dus ik plons het water in met mijn GoPro om onderwater a lá Jacques Cousteau te filmen. Het is een mooie onderwater wereld met een hoop (kleurrijke) vis. Ik heb alleen maar gefilmd dus ik moet er nog een paar foto's van maken, dus die houden jullie nog te goed.

Bertie (en een hoop anderen) zijn aan boord gebleven en werden met de Catamaran naar het privéstrand gebracht. Wij mochten terugzwemmen en dat was ook erg leuk en niet te vergeten mooi.


Terug op de catamaran werd er een uitgebreide lunch geserveerd en we varen weer langzaam verder naar een dorpje dat alleen maar per boot te bereiken is. Er zijn hier smalle straten, geen auto's en maar een kleine 1000 inwoners. We gaan van de boot af en hiken (lopen) met een groep dwars door dit smalle stadje, geplakt op een heuvelrug. Dwars door de jungle komen we aan bij een waterval, aangezien we nu aan het einde van de droge seizoen zijn is het maar een smal straaltje wat naar beneden komt, maar als het geregend heeft kan het best een flinke waterval zijn.

We lopen weer terug naar het strand en even later worden we weer door onze catamaran opgepikt en varen we richting de haven. Het team aan boord weet ons wel te vermaken, ze maken er een echte show van en aan het einde doen ze zelfs een (playback) optreden van Michael Jackson en Gun's n Roses……. Stelletje mafketels, maar wel heel erg leuk.

Nu na een frisse douche de foto's en stukjes film bekeken gaan we zo vertrekken uit de haven van Vallarta. Morgen hebben we een zeedag EN Bertie's verjaardag.

Hasta la vista y hasta mañana

Locatie (Map)

Dag 17 Zeedag
Dag 15 Mazatlan Mexico
 

Reacties (7)

 • Therese

  zaterdag, 21 mei 2022 03:45

  Wat een manier om je verjaardag te mogen vieren zeg.
  Zwarte gier? en Leguanen? echt schitterend en wat een schitterende locaties weer.

  Wat een manier om je verjaardag te mogen vieren zeg. ;) Zwarte gier? en Leguanen? echt schitterend en wat een schitterende locaties weer.
 • Marianne

  vrijdag, 22 april 2022 07:04

  Wat mooi weer en wat een foto's. Gefeliciteerd Bertie.😘🥂🍾

  Wat mooi weer en wat een foto's. Gefeliciteerd Bertie.😘🥂🍾
 • Josette

  vrijdag, 22 april 2022 03:10

  Bertie als eerste natuurlijk GEFELICITEERD!!!
  Het was vanmorgen weer ontzettend leuk om jullie blog te lezen.
  Ga zo door het blijf genieten.

  Bertie als eerste natuurlijk GEFELICITEERD!!! Het was vanmorgen weer ontzettend leuk om jullie blog te lezen. Ga zo door het blijf genieten.
 • Doris en Steef

  vrijdag, 22 april 2022 00:44

  Wat een mooie ervaring zeg!
  Bertie Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Wat een mooie ervaring zeg! Bertie Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
 • Betty

  donderdag, 21 april 2022 23:56

  Wat een natuurschoon hebben jullie weer gezien, Bertie boven water en jij, Oscar, ook eronder! Mooie ervaringen, die niemand jullie kan afpakken!
  En natuurlijk van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Bertie! Daar zullen ze op het schip ook wel een extra feestelijk tintje aan geven, denk ik. Geniet van alles!

  Wat een natuurschoon hebben jullie weer gezien, Bertie boven water en jij, Oscar, ook eronder! Mooie ervaringen, die niemand jullie kan afpakken! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Bertie! Daar zullen ze op het schip ook wel een extra feestelijk tintje aan geven, denk ik. Geniet van alles!

Leave a comment