Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 8 Puntarenas Costa Rica

Goedemorgen iedereen,

Vandaag alweer dag 8, dat betekend dat we al een week onderweg zijn en we hebben gelukkig nog een paar weken voor ons. De kapitein was ook al vroeg wakker want om 04.30 uur voer hij de baai van Puerto Caldera binnen, dat had te maken met een bepaalde stroming hier in de baai en hij wilde dus op tijd binnen zijn. Onze hut bevindt zich aan de voorzijde van het schip dus als de boegschroef wordt aangezet hoor (en voel) je dat zeker. Dus daar werden we wakker van, terwijl we de wekker op 07.00 uur hadden staan. Even op het balkon gekeken, maar het is nog donker dus echt heel veel zie je niet. Dan nog maar even terug in bed.

Onze excursie vertrekt om 08:30 uur dus eerst even ontbijten en dan naar het verzamelpunt. Waar vroeger de verzamelpunten op de pier was (in de bloedhete zon) is het tegenwoordig anders geregeld. Meestal is het nu verzamelen in het theater, daar krijgt de excursie een nummer en zodra de bus of het vervoer op de pier klaar staat wordt de excursienummer opgeroepen en kan je direct van het schip de (koele) bus in. Goed geregeld dus.

Het is een klein uurtje rijden naar de rivier waar wij onze "Jungle Crocodile Safari" starten. In de bus verteld de gids al het één en ander over Costa Rica en er is onderweg genoeg te zien. Het valt ons op dat Costa Rica, of in ieder geval daar wij hebben gereden een stuk schoner is dan Colombia.

We komen aan bij de rivier en het eerst wat we zien zijn de borden om vooral NIET het water in te gaan om te zwemmen. Ondanks dat ook het water niet echt uitnodigend eruit ziet, zitten er zoveel krokodillen in dat je het gewoon niet zou overleven. Toch een detail……We gaan met de boot op pad en we zien de ene vogelsoort na de andere, je heb bijna ogen te kort en overal zie en hoor je ook de vogels om je heen. Ook krokodillen zijn er genoeg, je hoeft ook niet echt goed te zoeken waar ze zijn. Het is een geweldige boottocht over de rivier en door de mangroves.
We hebben heel veel foto's gemaakt en ook een hoop gefilmd, ik zal een kleine selectie van de foto's bij de blog posten want als ik ze allemaal plaatst dan is gelijk het internet overbelast.

Bij het terugkomen van de boottocht staat er een schaal fruit en wat te drinken op ons te wachten, waar we ook gretig gebruik van maken en daar er ook een klein souvenir shopje is ook maar de gebruikelijke koelkastmagneet gescoord. Ik vrees dat als we in elke haven een magneet mee moeten nemen dat onze koffers naderhand een bepaalde aantrekkingskracht hebben van al die magneten.

Terug op de boot nog een cappouchino gehaald en in de schaduw op ons balkon opgedronken. Het is nog steeds warm 32 graden en een hoge luchtvochtigheid, maar in de schaduw is het goed te doen.

Morgen is weer een zeedag, we zouden eerst Corinto, Nicaragua aandoen, maar door ons onbekende redenen is deze haven komen te vervallen en is er een zeedag voor in de plaats gekomen. Het voordeel is wel geweest omdat in deze haven de excursie is komen te vervallen die wij hadden geboekt, dat geld nu gebruikt is voor de internetbundel.

Dus tot morgen……..

Locatie (Map)

Dag 9 Zeedag
Dag 7 Zeedag
 

Reacties (5)

 • Carla

  woensdag, 13 april 2022 22:08

  Zo leuk om iedere dag jullie belevenissen te lezen.
  Mooie trip maken jullie hoor 🥰

  Zo leuk om iedere dag jullie belevenissen te lezen. Mooie trip maken jullie hoor 🥰
 • Betty

  woensdag, 13 april 2022 21:29

  Hallo Bertie en Oscar, wat bijzonder om zo tussen al die krokodillen te varen! En wat geweldig om al die tropische vogels in de natuur te spotten! Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt, zodat wij mee kunnen genieten.

  Hallo Bertie en Oscar, wat bijzonder om zo tussen al die krokodillen te varen! En wat geweldig om al die tropische vogels in de natuur te spotten! Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt, zodat wij mee kunnen genieten.

Leave a comment