Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Nog 160 dagen......de excursies

Nog 160 dagen, ja dat klink nog heel ver weg (en dat is het stiekem ook), maar bij het nakijken van de kalender merk en we ook dat sommige weken ook wel heel snel gaan. Natuurlijk zijn er nog een heleboel leuke dagen die op ons afkomen, zo is het campingseizoen in Cochem in volle gang, staan de wijnfeesten, Quetschefeest en de Singelloop voor de deur. Ook staat er nog een weekendje Athene op het programma in November.

We zijn dus 3 dagen in New York, hebben een hotel op loopafstand van het Central Park en ook de Pier van de Cruise zou lopend te doen moeten zijn. Dit is wel dan afhankelijk van het weer dus dat bekijken we gewoon te plaatsen. Ik vermoed alleen dat een taxi of Uber-rit er dubbel zo lang over doet met al die éénrichting straten.


New York

Een stad die nooit slaapt, nou ik hoop wel dat wij er wel kunnen slapen. Het hotel al ergens in maart geboekt tegen een toen nog redelijk prijs. Als je nu gaat kijken zijn de prijzen al bijna verdrievoudigd.
 
In de volgende blog zal ik verder ingaan op de dagen in New York.


3 Zeedagen

Om vanuit New York naar het caribisch gebied te komen hebben we eerst 3 zeedagen. Niet dat we ons gaan vervelen, we hebben nu alle tijd om ons cruiseship te verkennen.


St. Thomas (US maagdeneilanden)

Uw reis begint met een boottocht van 45 minuten naar het eiland St. John. In Cruz Bay stapt u in een openluchtsafaribus voor een schilderachtige eilandrit. De rijke geschiedenis van St. John's, weelderig tropisch gebladerte, inheemse flora en fauna, witte zandstranden en een panoramisch uitzicht op de Britse Maagdeneilanden wachten op u om van te genieten.

Op uw route liggen de ruïnes van de Annaberg suikerfabriek, een 18e-eeuwse suikerplantage met een overvloed aan groen en bloemen die tussen de stenen ruïnes uitbarsten, en Whistling Cay. U bezoekt ook schilderachtige uitkijkpunten zoals Trunk Bay (een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld), Hawksnest Bay en Caneel Bay, met uitzicht op de beroemde Rockefeller plantage.

Vervolgens rijd je langs de Bordeaux-berg. Op een hoogte van 400 meter is het de hoogste top van de Maagdeneilanden en biedt het een van de meest bijzondere uitzichtpunten. Je sluit je tour af met een terugkeer naar Cruz Bay voordat je terugvaart naar St. Thomas.


St. Croix  (US maagdeneilanden)

De kapitein en de bemanning van de "Jolly Mon" zullen u begeleiden naar uw op maat gemaakte klassieke zeilcatamaran van 20 meter. Laat u verwennen terwijl u een uur lang langs de westelijke stranden van St. Croix vaart, en langs "Sandy Point", een van de grootste vogel- en schildpaddenreservaten in het Caribisch gebied, beheerd door Fish & Wildlife uit de Verenigde Staten.

Luister naar geweldige muziek terwijl u ontspant en uitrust op een van de ruimste Caribische catamarans. Frisdranken, water, rum punch en andere rumdranken zijn inbegrepen. U komt aan op een afgelegen strand.


Zeedag

Om naar Aruba te komen hebben we een Zeedag nodig.


Aruba

Zeilervaring: ga aan boord van onze op maat gemaakte luxe en ruime catamaran en geniet van een mooie zeiltocht terwijl u vaart richting het verkennen van de prachtige westkust van het eiland. De catamaran heeft veel schaduwruimte en een ruim loungenetgedeelte aan de voorkant waar u kunt zonnebaden en ontspannen.

Snorkelstop bij Boca Catalina: Maak een stop bij een van Aruba's ondiepe riffen met koraalkoppen en een verscheidenheid aan tropische vissen, misschien spot je ook een schildpad. Neem een duik in het kristalheldere water met de meegeleverde snorkeluitrusting en verken de tropische vissen en de zeedieren die om je heen zwemmen.

Snorkelstop bij Antilla Shipwreck: Bij uw tweede stop kunt u het beroemde Antilla-scheepswrak verkennen, een Duits vrachtschip uit de Tweede Wereldoorlog, dat nu de thuisbasis is van buissponzen, koralen, maanvissen, snappervissen en papegaaivissen.

Sail Away: Na het verkennen van het onderwaterleven kunt u genieten van een ontspannende zeiltocht terug naar het cruiseschip met onbeperkte rumpunch, sap en frisdrank gecombineerd met Caribisch geïnspireerde muziek.

Curaçao

Seaworld Explorer: ga aan boord van deze ultramoderne semi-onderzeeër. Daal af in de romp en zit comfortabel met airconditioning, 1,5 meter onder het wateroppervlak. Geniet van de rondleiding langs de koraalriffen en bekijk tientallen tropische vissen en delicate koraalkolonies door uw grote, heldere glazen ramen. Kijk hoe een duiker vlak voor je de hongerige vissen voedt.

Zeedag

Om naar Grand Turk te komen hebben we een Zeedag nodig.


Grand Turk

LEUKE Unieke Ervaring: Spring aan boord van deze unieke leuke Duck Boat, direct bij de haven! Ga comfortabel zitten en bekijk alles wat dit prachtige juweeltje van een eiland in het Caribisch gebied te bieden heeft. Het eiland is rijk aan cultuur en geschiedenis en staat bekend als "Prachtig van Natuur". Bekijk het allemaal in één tour!

Veel fotomogelijkheden: U wordt begeleid naar de Mercury Friendship 7 Space Capsule die in 1962 op Grand Turk landde. Ga verder langs het prachtige aquatische water, terwijl u de overvloedige dieren in het wild spot! Vervolgens gaat u naar het centrum en de historische zoutpannen die dit land hebben gebouwd... en nog veel meer onderweg.

North Creek: Dit is de enige tour die u meeneemt in de beroemde North Creek, zonder zelfs maar van voertuig te wisselen. De Duck Boat vaart rechtstreeks het water in! Hier laat uw gids u de verbazingwekkende onderwaterwereld van Grand Turk zien. U glijdt tussen de weelderige mangroves, terwijl u op zoek gaat naar pelikanen en visarenden.

Vuurtoren: De laatste stop is de historische vuurtoren, wat altijd een goede plek is om de lokale ezels te vinden.

Zeedag

Alweer de laatste zeedag aan boord als we richting Florida, Port Canaveral varen.


Port Canaveral

Aangezien we pas aan het begin van de avond terugvliegen naar Nederland leekt het ons leuk, tevens handig, om een excursie te boeken in deze havenstad en die ons aansluitend netjes voor de luchthaven afzet. 

1000 Islands Eco-Cruise: Ontdek de wonderen van de natuur tijdens een 1000 Islands eco-tour in Cocoa Beach. Zweef door zoutwatermoerassen en mangrovetunnels, die 340 hectare beslaan, terwijl je gids de reis vertelt. Zie kuddes zeekoeien, kijk hoe adelaars, visarenden en grijsblauwe reigers boven je hoofd vliegen, en passeer waadvogels die in de mangroven rusten. Speelse tuimelaars zullen je waarschijnlijk vergezellen op je reis, evenals scholen roodbaars en zeeforel. Zie hoe de lokale bevolking leeft terwijl je langs hun huizen aan het water langs de grachten zweeft.

Luchthaventransfer: Na uw lagunecruise ontmoet u elkaar weer bij uw bus waar uw bagage en persoonlijke bezittingen veilig zijn opgeborgen. Ontspan vervolgens tijdens de rit naar Orlando International Airport.

En dan zit onze 13-daagse cruise er weer op en vliegen we net voor de kerstdagen weer terug naar Nederland.
In een volgende blog zal ik nog wat dieper ingaan op de dagen in New York. Voor iedereen die nog op vakantie gaat de komende maanden, heel veel plezier en heb je ook een blog, stuur ons dan even een berichtje. Wij vinden het leuk om ook met andere (digitaal) mee te reizen.

Locatie (Map)

New York & Cruise Caribbean
 

Reacties (6)

Leave a comment