Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 17 Glacier National Park II

14 juni 2019

Goedemorgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

Allereerst wat leuk dat jullie ons nog steeds volgen, ook de berichten die jullie plaatsen is ook leuk om te lezen. Helaas kunnen wij ze niet altijd gelijk beantwoorden, daar wij ook afhankelijk zijn van het internet hier in de USA en ik kan je zeggen dat wij in Nederland en/of Europa verwend zijn met stabiele en goede wifi, maar we blijven ons best doen.

Wat is dit een geweldige plek om te zien. Grote bergen rondom heen, rust op de camping en heerlijk weer. Vandaag gaan we het Glacier Park verder in. Dus eerst de Nationale Parkpas voor Amerika kopen. Deze kost $80, maar is geldig voor alle nationale parken. Aangezien een dagkaart $70 kost en wij nog ten minste 3 andere parken aandoen is dit dus vele malen goedkoper dan de losse entrees.

We gaan eerst naar het Glacier Visiter center om wat informatie op te halen over de mogelijkheden in het park. De Highway-to-sun road is vanaf Avalanche Campground nog gesloten. Ze zijn daar nog volop bezig om deze weg weer sneeuwvrij te maken en de verwachting is dat dit eind juni, begin juli zal zijn, dus net voordat het toeristenseizoen echt gaat beginnen. Tot Avalanche Campground is de weg gewoon vrij, dat komt ook goed uit voor ons omdat we een Hike (wandeltocht) naar Avalanche Lake willen doen en deze start nou eenmaal op de campground, die tevens als parkeerplaats dient.


De route is redelijk "moderate", maar zou wel goed te doen zijn. Er zijn wel wat hoogte stijgingen, maar over het algemeen een goed pad om te lopen. Hij is wel ruim 3,2 km lang dus heen en terug zijn het dus 6,4 kilometer. Bertie der knie voelt goed aan dus ze durft het wel aan. Het was toch een vrij pittig pad, maar ook Bertie heeft deze hike glansrijk overleeft en de beloning bij Avalanche lake was er ook naar. Wat een super mooi en indrukwekkend uitzicht. Zo puur en sereen.

Op de terugweg wel een klein onweersbuitje gehad, maar doordat we door dichte begroeiing liepen is het ons nauwelijks opgevallen en zijn we zeker ook niet nat geworden.

Nu de beentjes omhoog en straks aan het avondeten beginnen. Morgen gaan we nogmaals het parl in en gaan we een andere hike doen. Welke en waarheen gaan we vanavond op ons gemak uitzoeken.

Onderweg zijn we wel heel vaak gewaarschuwd voor Beren, maar helaas nog geen gezien. Wel een paar (grote) herten die vlak langs ons liepen, maar voor hun wel veilig op een afstandje.

Er liep ook een eekhoorntje een stukje met ons mee, erg grappig om dat te zien.

See you …………….

DIERSOORT NIEUW GEZIEN/GESPOT TOTALE TELLER
Walvis 12
Dolfijn16
Zeehond4
Zwarte Beer3
Bruine Beer/Grisley00
Bald Eagle7
Berggeit / Steenbok1
Zee Otter2
Zeeleeuw3
Wasbeer1
Bergmammot1
Ree / Hert314
Das2
Kalkoen1
Roofvogels (Buizerd,Havik ed.)4
Uil1
Bison
Eland
Vos
Dag 18 Glacier National Park III
Dag 16 Glacier National Park
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a comment