Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 23 Yellowstone & Grand Teton

20 juni 2019

Goedemorgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

Brrrr, wat was het vanmorgen koud. Gelukkig hebben we goede dekbedden en we hebben ook vanochtend nog de verwarming aangedaan. Het zal zo tegen het vriespunt zijn geweest. Vandaag doen we het lekker rustig aan. Na het ontbijt gaan we nog naar een aantal geisers & poelen kijken die net achter de camping liggen. Daarna willen we alvast richting Grand Teton gaan.

De geiser pit achter de camping heeft een mooie boardwalk die ook nog deels over het meer gaat. Ook in het meer zijn er een aantal poelen en geisers en volgens de borden vriezen deze geisers niet dicht en blijft dus een open wak. De rest van het meer is bevroren en een aantal otters maakt dan gebruik van deze wakken om hun maaltje vis te kunnen vangen.

Het was weer hele andere type van geisers en ook weer mooi om te zien. Nu onderweg naar Teton. We zaten al op ruim 8000 ft en de weg blijft maar klimmer. De sneeuw op de toppen van de bergen voor ons komt steeds dichterbij en later licht er naast de weg en in de bermen ook nog resten sneeuw. De temperatuur is ook fris, maar dat is ook logisch op deze hoogte.We rijden eerst naar de camping, deze hadden we niet gereserveerd en schijnt vaak al vroeg vol te zitten, dus eerst even langs om de plek te reserveren. Gelukkig hadden ze nog plek. Nu gaan we eerst verder het park in. Een stuwdam, een verborgen meer tussen de hoge besneeuwde pieken, we hebben het allemaal gezien. Het was vandaag we frisjes en ze hebben zelfs voor morgen (vrijdag) sneeuw voorspelt. Nou het is er koud genoeg voor.

De camping ligt aan het meer en achter het meer zijn direct de besneeuwde witte toppen te zien. Zo mooi. We hebben ook een plekje vlakbij het meer, er zitten wel wat bomen tussen, maar het meer en de toppen zijn vanuit de camper goed te zien.

Er loopt een wandelpad vanaf de camping naar het visitorcentre, dus een leuke wandeling langs het meer en door het bos. Wellicht komen we hier dan (eindelijk) die beer tegen, maar ook vandaag niets gezien. Wel een vos met 5 jonge, ook leuk om te zien.

We gaan nog een hapje eten bij het restaurant, waar moeders natuurlijk weer voor de zalm gaat. Of deze echt lekkerder was als de mijne op de BBQ ????????De uitslag dat deze in het restaurant wel heel erg lekker was en dat de mijne van de BBQ ook goed was……… nou ja daar kan ik het mee doe : ook wel goed ;-)

Morgen wordt het een wat langere reisdag, het zit hem niet in de hoeveelheid km, die zijn rond de 450km , maar we zitten nog wel in het hooggebergte, dus volgens de navigatie zal het een uurtje of 6 zijn. Hopen dat we morgen een camping met goede WIFi hebben zodat ik wat reisverhalen van de afgelopen dagen (en foto's) kan uploaden. Dus wie weet……………………..

Till Tomorow…..

DIERSOORT NIEUW GEZIEN/GESPOT TOTALE TELLER
Walvis 12
Dolfijn16
Zeehond4
Zwarte Beer3
Bruine Beer/Grisley00
Bald Eagle7
Berggeit / Steenbok1
Zee Otter2
Zeeleeuw3
Wasbeer1
Bergmammot1
Ree / Hert228
Das2
Kalkoen1
Roofvogels (Buizerd,Havik ed.)420
Uil1
Bisongestopt met tellenheel veel meer dan 84
Eland8
Vos66
Dag 24 Riverside
Dag 22 Yellowstone II
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a comment