Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 26 Rocky Mountains II

23 juni 2019

Goedemorgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

Ook vannacht was het weer behoorlijk koud en het heeft ook wat gehageld en sneeuwregen. Dit tikt wel lekker op het dak.

We hebben nu eerst het koffie gezet en ontbeten, voordat we ook deze camping weer gingen verlaten. We gaan vandaag richting BearLake dit kleine meertje ligt op 9475 ft (2888meter) en er zou een leuke trial rondom het meertje zijn. Dus wij in de camper richting het meer. We mogen met onze camper niet helemaal tot aan boven en kunnen de camper op de Park&Ride neerzetten en dan met het pendelbusje naar boven. Wachttijd : 0 seconde. Hij stond er al toen we aan kwamen lopen en konden direct instappen. We waren ook de enige.
Boven aangekomen is het inmiddels gaan sneeuwen, dus de muts op en de sjaal aan. We lopen het rondje rond het meer, maar dit was maar 0.8 km, dus we waren net warm. Er ging ook een trial naar de Alberta Falls, deze watervallen heten dus Alberta en daarom kunnen we er eigenlijk niet omheen om daar naar toe te gaan. Het is een hike van 1.9 km en we kunnen vanuit de falls een andere route nemen naar een opstapplaats van de pendelbussen. Ideaal dus.


Het was ook weer een geweldige waterval en een zeer leuke en mooie hike daar naar toe. Het heeft ook de hele weg gesneeuwd en dit had ook wel zijn charme. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel en gelukkig hadden we ons goed aangekleed.

Na deze leuke en enerverende hike zijn we weer met de pendelbus naar de parkeerplaats gegaan en vanuit daar met de camper richting de volgende camping, Glacier Basin Campground. De naam zegt het al, met uitzicht op een gletsjer. Eerst was het nog bewolkt, maar tegen het begin van de avond kwam de zon eruit en hebben we de bergen rondom de camping ook gezien.

We hebben maar weer eens de BBQ aangestoken en een heerlijk zalm gegrild en na het eten (en de afwas…), nog even een rondje gelopen in het zonnetje.

Helaas vandaag niet zo heel veel wildlife gezien, wel een paar herten, Moose en elanden, maar nog steeds geen beer……………………………

Morgen zijn we nog een dag in de Rocky Mountains en we hopen dat dan de Trail Ridge Road open is zodat we via de hoogste geasfalteerde weg van Amerika kunnen gaan naar Alpine Visitor Center dat op 12183 ft (3713 meter) ligt. Duimen voor goed weer………………

Till Tomorow…..

Dag 27 Rocky Mountains III
Dag 25 Rocky Mountains
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a comment