Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 2 Lauterbrunnen

Het dal van de 72 watervallen, ja jullie lezen het goed 72 watervallen. De Staubbachwaterval, de op drie na hoogste waterval van Zwitserland het water valt van 297 meter naar beneden....... 

Watervallen zijn en blijven altijd facinerend, dus we gaan even een dagje de tourist uithangen. Vervoer is waarschijnlijk onze grootste uitdagingen. We zijn met 8 personen en een hond, hebben 1 auto met 5 zitplaatsen en 2 fietsen. Dus dit keer hebben we het zo bedacht. Naar Lauterbrunnen is het een goede 10 km vanuit Wilderwil, dus Kevin ging hardlopend, MIes, Wouter, Sterre en Miriam gingen met het boemeltreintje. Bertie, Yess en Oscar gaan met de auto. (wie goed geteld heeft komt dan op 7, maar Sydney komt pas woensdagavond aan in Zwitserland).

We ontmoeten mekaar weer op het treinstation en gezamelijk lopen, heerlijk in het zonnetje, naar de de 1e waterval. Na de nodige foto's hebben gemaakt gaan we door naar de volgende waterval, maar het begint langzaam een beetje te druppen en aangezien ze voor vandaag regen hadden voorspelt, besluiten we om toch maar om te draaien en langzaam weer terug richting Auto. 

Er zou op deze weg ook een klein koffietentje zitten, dus we hadden wel zin in een bakkie, echter deze was gesloten op maandag en dinsdag.....dus eerst maar geen kofiie.


We besluiten om, omdat het nu niet echt droger gaat worden, om langzaam terug te gaan richting het huisje. We moeten tenslotte ook nog boodschappen doen. We maken een lijstje en een deel van het team gaat richting Interlaken om daar de plaatselijke Lidl leeg te kopen. Nou het zijn uiteindelijk 2 winkelwagentjes vol geworden. 

Kaasfondeu is een typisch zwitserse traditie, waar wij ook aan meedoen. Het was heerlijk en het blijft toch gezellig om zo te tafelen, zeker als er ook nog een lekkere fles wijn op tafel erbij staat.

We sluiten de dag af met een leuk spelletje Hitster.

Morgen staat er een treinreis naar Luzern op het programma, de weersvoorspellingen zijn niet echt heel vriendelijk, maar vanaf woensdag zou het weer mooi weer worden, dus morgen maar zien hoe de dag verloopt.


Ik zeg Tschüss en tot morgen

Locatie (Map)

Dag 3 Luzern
Dag 1 Reisdag naar Wilderwil
 

Reacties (1)

 • Therese

  dinsdag, 07 mei 2024 06:46

  Het is imposant en imponerende om te zien.
  Hoog hoger hoogst.
  Ben benieuwd hoe jullie de kwaliteit van de lucht daar ervaren?

  Het is imposant en imponerende om te zien. Hoog hoger hoogst. Ben benieuwd hoe jullie de kwaliteit van de lucht daar ervaren?

Leave a comment