Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Nieuwe herinneringen ophalen

Waarom heet deze blogpost "Sweet memories Zwitserland"..............

In de zomer van 2009 zijn wij, Schelhees, met z'n allen op vakantie geweest in Veysonnaz Zwitserland. Dit was toen ook de laatste keer dat Rien in Zwitserland was. Om dit te herdenken en weer nieuwe herinneringen op te doen gaan we op herhaling.

Op de verjaardag van Bertie in 2009, ja nog voor Corona, hebben we het plan gevat om in 2024 weer met de hele Schelhees-familie naar Zwitserland af te reizen. Dit is op zich al een hele uitdaging want inmiddels heeft iedereen een baan, een eigen (druk) leven, maar toch hebben we dit kunnen vasthouden. Van zondag 5 mei tot en met zondag 12 mei zitten we in Wilderswil. Dit is een klein dorpje in de buurt van Interlaken.

We hebben een groot appartement waar we wel met 10 personen in kunnen verblijven, dus plek zat want we zijn met 8 volwassenen en 1 hond. Uiteraard gaat Yess mee op dit avontuur in het altijd mooie Zwitserland.

Bij het zoeken naar een paar foto's uit 2009 viel het mij op hoe jong we daar nog waren, Okay is dan ook al 15 jaar geleden. Als jullie beloven niet te lachen zal ik hieronder een paar foto's uit 2009 posten.


Daar wij allemaal erg "verliefd" zijn geworden op Zwitserland zal het weer een bijzondere reis worden. Wat we daar allemaal gaan doen dat weten we nu nog niet, maar we houden allemaal van wandelen, een paar zullen gaan hardlopen. Ook zal er gezwommen worden en ik heb ook al gehoord dat er een paar hun fiets mee willen nemen......dus we zullen actief genoeg zijn.

Er zijn er ook die graag een spelletje spelen, sommige kunnen zelfs heel erg goed koken en ja ook de hond zal regelmatig moeten worden uitgelaten. Al met al we zullen ons niet vervelen en ben bang dat de week voorbij zal vliegen.

Ons appertement staat dus in Wilderswil, dat ligt net naast Interlaken in het Berner Oberland.

De «huisberg» van de kleine vakantieregio is het Schynige-plateau op 1967 m. Uit de 19e eeuw stamt de nostalgische tandradbaan die in 50 minuten het 7,2 kilometer lange traject en de 1400 meter hoogteverschil tussen Wilderswil en het Schynige-plateau aflegt. De berg voor uitstapjes met een prachtig uitzicht op Alpen en meren is vertrekpunt voor heerlijke wandeltochten, bijv. over de Faulhorn naar de bergkam en naar Grindelwald. Bekend is het natuurparadijs ook vanwege zijn berghotels en de verzorgde Alpentuin met 500 plantensoorten.

Lokale bezienswaardigheden zijn de ruïne Unspunnen, het belevenissenpad «Natur und Bahn» (natuur en spoor) en een cultureel pad.
Wilderswil en Gsteigwiler liggen aan het traject van de Berner Oberland Bahnen dat van Interlaken naar Grindelwald en Lauterbrunnen loopt.

We gaan proberen ook weer via deze blog een aantal van onze avonturen met jullie te delen. Of er elke dag een nieuwe blog komt dat moeten we even bekijken.


Tot dan..........

Locatie (Map)

Dag 1 Reisdag naar Wilderwil
Sweet memories Zwitserland 2024
 

Reacties (4)

 • Betty

  maandag, 26 februari 2024 07:44

  Leuk vooruitzicht: herinneringen ophalen en nieuwe maken!!

  Leuk vooruitzicht: herinneringen ophalen en nieuwe maken!!
 • Ben

  zondag, 25 februari 2024 17:06

  Dat typische beeld van Rien, met z'n bril omhoog op z'n hoofd, doet me terugdenken aan de donderdagavond badminton in De Scharen. En nadien een drankje met "een schaaltje" in de kantine van BRESS sportcentrum. Ook alweer lang geleden.
  Voor jullie een heel gezellige week "In der Schweiz".

  Dat typische beeld van Rien, met z'n bril omhoog op z'n hoofd, doet me terugdenken aan de donderdagavond badminton in De Scharen. En nadien een drankje met "een schaaltje" in de kantine van BRESS sportcentrum. Ook alweer lang geleden. Voor jullie een heel gezellige week "In der Schweiz".

Leave a comment