Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Kerstavond, Christmas Eve, Heiligabend, Nochebuena,クリスマスイブ

Wel of nu geen reisblog vandaag......hmmm nou vooruit dan, omdat jullie anders weer zo aandringen.

We ontbijten op ons gemak en worden verrast door de zon die in ons appartement schijnt. Zou het vandaag dan toch een mooie dag worden? Het is nog even een heel gepuzzel, wat gaan we dan vandaag doen......wandelen in noord, oost of zuid? We zitten zelf in het westen van Texel dus ook dat is nog een mogelijkheid. We kiezen uiteindelijk voor de Slufter, een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Na een aantal mislukte pogingen om er een landbouwpolder van te maken, werd aan het begin van de 20e eeuw besloten het zeegat open te laten. Het Sluftergebied bestaat uit een krekenstelsel dat soms na een storm onder water staat. Je vindt er zouttolerante planten als zoutmelde, zeekraal, de geurige zeealsem en het lamsoor, waarvan de bloemen in de zomer het hele gebied paars kleuren. 
Ps. geen angst, ik heb dit bovenstaande gewoon van Internet ;-)

We hebben alles ook gezien, behalve  de zoutmelde, zeekraal, de geurige zeealsem en het lamsoor of wellicht waren ze er wel, maar ja ik als "geen groene vingers persoon" heb ze niet gezien.......... Ach ieder z'n vak.

Wat ik wel gezien heb is dat het er schitterend is en met het zonnetje erbij is het goed toeven. We lopen de 2,5km richting de zee om vervolgens weer 2,5km terug te lopen. We tracteren ons wegen deze enorme prestatie op een koffie en een goeie lunch.


Sinds 1981 komt er bij ons geen konijn op tafel tijdens Kerst, dit alles dankzij een bepaald liedje van een bekende nederlandse cabaretier. (Je kan punten krijgen als je hieronder in de commentaren schrijft over welk liedje we het hebben). Dus wat doe je dan op Kerstavond, nou dan maar hetzelfde als 78% van de nederlanders, gourmetten. Wij het gourmetstel meergenomen, kom je in het appartement staat er dat je vanwege de gevoelige rookmelder niet mag gourmetten of fondueen.....hebben wij weer. Dus we hebben het gourmetbuffet uitgevonden. Het gourmetstel staat onder de afzuigkap en als je wat wilt eten dan zul je moeten opstaan, bij het fornuis je vlees of vis braden en dan weer terug naar je stoel. Je blijft er wel fit bij en ik geloof dat we hiermee een doorslaand succes mee gaan krijgen. Het was trouwens wel heel erg leuk het op deze manier te doen.
Nu zit moeders naar André Rieu te kijken, Miriam zit een spelletje op de Ipad te doen met een moeie hond aan de voeten en ik zit dan toch maar weer een reisblog te schrijven...........;-)


We wensen iedereen een zalig en mooi kerstfeest, blijf gezond en tot de volgende keer.

Storm, Strand en Zee....
Kerstvakantie is begonnen....
 

Reacties (4)

 • Therese

  vrijdag, 30 december 2022 03:27

  Nou, na het zien van de foto's en de wandelbeschrijvingen weet ik het zeker. Texel komt hoog op ons vakantie lijstje "willen we naartoe".
  Wat hebben jullie weer genoten zeg! En inderdaad dat buffet gourmet is een verdraaid leuk idee!

  Nou, na het zien van de foto's en de wandelbeschrijvingen weet ik het zeker. Texel komt hoog op ons vakantie lijstje "willen we naartoe". Wat hebben jullie weer genoten zeg! En inderdaad dat buffet gourmet is een verdraaid leuk idee!
 • Steef

  zaterdag, 24 december 2022 13:03

  Lieve luitjes, geniet ervan. Texel blijft altijd mooi. Vooral op de fiets.

  Sluftervallei is berucht bij Doris; paar jaar geleden enkel zwaar gekneusd door in een konijnen hol te stappen😩. Gelukkig veel poeltjes dus gelijk kunnen koelen. Maar helaas zat het fietsen en wandelen er toen niet meer in. Maar we ons uitstekend vermaakt.

  Eind februari gaan we een lang weekend naar de Sluftervallei (Landal) bij de Cocksdorp. Even zee en wind proeven.

  Groetjes van ons, Doris en Steef

  Lieve luitjes, geniet ervan. Texel blijft altijd mooi. Vooral op de fiets. Sluftervallei is berucht bij Doris; paar jaar geleden enkel zwaar gekneusd door in een konijnen hol te stappen😩. Gelukkig veel poeltjes dus gelijk kunnen koelen. Maar helaas zat het fietsen en wandelen er toen niet meer in. Maar we ons uitstekend vermaakt. Eind februari gaan we een lang weekend naar de Sluftervallei (Landal) bij de Cocksdorp. Even zee en wind proeven. Groetjes van ons, Doris en Steef
 • Bertie

  zaterdag, 24 december 2022 12:50

  Iedereen in kerstsfeer, mooi zo'n eiland. Wij hebben gebingood en gourmetten morgen.

  Iedereen in kerstsfeer, mooi zo'n eiland. Wij hebben gebingood en gourmetten morgen.

Leave a comment