Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Kerstvakantie is begonnen....

Hoi, We hebben het al een keer eerder laten weten dat we de kerstdagen op Texel zouden door brengen. Vanochtend hebben we eerst op ons gemak koffie gedronken. De auto pakken was nog wel een uitdaging, je zou toch denken, 3 volwassenen en 1 hond wat moeten die nou allemaal meenemen.......ik kan je vertellen dat de auto vol gepakt was ;-)

We gaan op weg en het begint een beetje te regenen, o jee dat betekend meestal dat half Nederland weer vast staat in de file, maar we hebben geluk, we hebben de hele weg geen file gehad, terwijl het toch ruim 200 km is vanuit Ulvenhout.
We komen iets over 11.30 uur aan in de haven van Den Helder en zien de veerboot voor onze neus vertrekken, maar geen paniek over een half uurtje gaat er weer één en nu staan we wel helemaal vooraan in de rij dus straks als eerst de boot op.......en ook weer af.
We gebruiken het half uurtje voor een plas- en koffiepause en het half uurtje is alweer voorbij. We rijden de boot op en 20 minuten laten rijden we het eiland op.

We kunnen pas om 15.00 uur in het appartement en aangezien het al 12 uur is geweest gaan we eerst maar lunchen. We zoeken een strandtent (gelukkig zijn er daar genoeg van op het eiland) en laten ons een heerlijk lunch voorzetten. Het weer is bewolkt, maar gelukkig nog wel droog......maar hoe lang nog?
We rijden verder rihting het noorden van het eiland en komen dan aan in De Cocksdorp, hier nog even een korte wandeling op het strand, maar het begint al te druppelen. Nog even snel een foto bij het bord "Kaap Noord Texel"....... leuk want volgend jaar om deze tijd zijn we ook ergens bij Kaap...........uhhhh nee dat verklappen we nu nog niet.

Het begint nu wel echt flink te regenen en het loopt al tegen 15.00 uur dus we zakken langzaam af richting de Koog. Het inchecken ging vlot, dus de koffers naar binnengedragen, boodschappen gedaan (Jumbo en Lidl zitten om de hoek). 

Of we elke dag een blog posten? We hebben geen programma of dergelijks en kijken per dag wat we gaan doen. 

Dus tot de volgende blog en heel veel groeten van ons drieen.......uhhhh sorry vieren!

Locatie (Map)

Kerstavond, Christmas Eve, Heiligabend, Nochebuena...
Texel Kerst 2022
 

Reacties (3)

Leave a comment