Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 10 Port Stanley Falkland Eilanden

Goedemorgen,

Samenvatting van de dag, Pinguïns, Pinguïns en nog meer Pinguïns, oh ja en we hadden ook nog wat wind.

Tot morgen………….of willen jullie een uitgebreide versie van vandaag?

Okay, vanochtend de bay voor Port Stanley ingevaren, nu hopen dat het weer goed blijft en ja de kapitein vindt het weer goed genoeg om van boord te mogen. Joepie. Dus ontbijten en terug naar de kamer om warme kleding aan te doen, want het is flink kouder geworden (5 graden Celcius) en er staat een stevige bries. We worden ingedeeld in kleine groepjes van 15 personen en met deze groep gaan we op pad. Eerst de Tenderboot in en daarna in een klein busje. Het eerste stuk is gewoon asfalt, maar later gaat het over in een gravelpad en volgens de gids hebben we nu geluk. De eigenaar heeft tijdens de coronapandemie de tijd nuttig besteed en heeft een gravelweg laten aanleggen. Voor Corona moesten we namelijk halverwege overstappen op een 4x4 Jeep om het laatste stuk te rijden, nu kon het gelukkig gewoon met het busje. Hoewel ik wel verwacht dat deze busjes elk seizoen nieuwe schokbrekers nodig hebben.

Aangekomen op het strand staan daar de rangers ons al op te wachten en wordt er verteld dat we gewoon tussen de pinguïns kunnen doorlopen, maar wel achter de witte vlaggetjes moeten blijven, de ene kant is namelijk voor de mens en de andere kant van het vlaggetje is pinguïn gebied en of de pinguïns dit ook gewoon weten, als ze uit het water komen dan lopen ze op het strand gelijk door naar de vlaggetjes…… zijn toch wel heel pienter.

We hebben 2 soorten pinguïns gezien, de Koningspinguïn die pas sinds kort op de Falkland zijn komen " wonen" en de Gento Pinguïn. We hebben er een hele hoop gezien en gekeken hoe ze van hun nest naar de zee "waggelen" om eten te zoeken en daarna weer terug te komen naar het nest. Het was een super leuke en interessante excursie naar een stukje niemandsland om deze geweldige dieren in het wild te zien.



Er was wel wat regen voorspelt, maar we hebben geluk. We hebben het droog kunnen houden. Wel stond er heel veel wind en op het strand werd je bijna gezandstraald. Deed mij denken aan precies een jaar geleden toen we tijdens de Kerstdagen op Texel waren. Ook een eiland, ook wind, ook strand…….maar nu hadden we dan ook nog pinguïns.

We krijgen nog een kopje koffie en uiteraard Engelse thee aangeboden, met wat lekkers. Falkland is Brits en dat is ook overal te merken. Van het typisch Engels, het linksrijden en de Thee.

Nadat we goed uitgewaaid waren werden we weer opgehaald door het busje en rijden we weer terug naar Stanley, dat een goede 20 - 30 minuten rijden was. In Stanley lopen we nog wat de Boulevard af (nou ja Boulevard) en spotten nog een paar zeeleeuwen die op de steiger liggen te zonnen. Zo nu is het tijd om weer de Tender te nemen naar de boot. Je merkt wel dat de zee ruwer aan het worden is en we worden lekker door elkaar geschut. Ach het is ook maar een 20 minuten en dan zijn we bij de Oosterdam.

Op de Kamer eerst even snel de foto's en videofilmpjes bekijken, oei dat wordt straks nog een hele puzzel om alles uit te zoeken……..maar dat is voor later.

De komende week gaan we niet meer van boord en is onze boot gelijktijdig de "rondvaartboot" die ons door Antarctica gaat meenemen, toch wel zo handig want we hebben dan alles bij de hand. De temperatuur gaat de komende dagen nog verder omlaag dus even met een T-shirtje het balkon of dek op zit er niet meer in.

Voor iedereen alvast een hele fijne kerstavond gewenst, tot morgen..............

Locatie (Map)

Dag 11 Zeedag, Scotiazee
Dag 9 Zeedag
 

Reacties (9)

  • Therese

    zondag, 07 januari 2024 02:49

    Prachtige beelden weer. Details van die pinquins..geweldig! Wat een bijzonder huis ook, met het groene dak en lange gazon. Steekt er echt tussenuit in vergelijking met de rest??
    Btw. Wat een prachtig toestel en lens heeft Mirjam!

    Prachtige beelden weer. Details van die pinquins..geweldig! Wat een bijzonder huis ook, met het groene dak en lange gazon. Steekt er echt tussenuit in vergelijking met de rest?? Btw. Wat een prachtig toestel en lens heeft Mirjam!
  • angela

    maandag, 25 december 2023 03:34

    mooie foto,s!!! hele fijne feestdagen bijzonder om op dat op deze manier mee te mogen maken.

    mooie foto,s!!! hele fijne feestdagen bijzonder om op dat op deze manier mee te mogen maken.
  • Bensan

    zondag, 24 december 2023 04:55

    Weer mooie foto's. Voor jullie ook heel gezellige Kerstdagen aan boord. Zal wel speciaal zijn. Genieten dus. En benieuwd naar de volgende blog.

    Weer mooie foto's. Voor jullie ook heel gezellige Kerstdagen aan boord. Zal wel speciaal zijn. Genieten dus. En benieuwd naar de volgende blog.
  • Josette

    zondag, 24 december 2023 04:10

    Wat een belevenis allemaal volop genieten ik volg jullie op de voet vanaf het begin zoals altijd ontzettend leuk om te lezen
    Blijf genieten en fijne Kerstdagen zo te lezen richting de kou Antartica

    Wat een belevenis allemaal volop genieten ik volg jullie op de voet vanaf het begin zoals altijd ontzettend leuk om te lezen Blijf genieten en fijne Kerstdagen zo te lezen richting de kou Antartica
  • Bertie

    zondag, 24 december 2023 01:24

    Grappig toch die pinguïns, t zijn net kleine obertjes. Is t waar, dat ze erg stinken? Gelukkig waaide er een fikse wind. Fijne dagen en geniet ervan. Ciao

    Grappig toch die pinguïns, t zijn net kleine obertjes. Is t waar, dat ze erg stinken? Gelukkig waaide er een fikse wind. Fijne dagen en geniet ervan. Ciao
  • Laakes

    zondag, 24 december 2023 00:17

    So, jetzt aber richtig: Ich wünsche Euch schöne Weihnachten! Ich hoffe, das wird jetzt richtig übersetzt.

    So, jetzt aber richtig: Ich wünsche Euch schöne Weihnachten! Ich hoffe, das wird jetzt richtig übersetzt.
  • Laakes

    zondag, 24 december 2023 00:15

    Ich wünsche Euch schöne Weihnachten und weiterhin einen supertollen Urlaub!

    Ich wünsche Euch schöne Weihnachten und weiterhin einen supertollen Urlaub!

Leave a comment