Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 32 Jasper II

Goedemorgen, We zijn nog steeds in het national Park van Jasper. Vannacht was het redelijk koud (-2 graden), maar als je lekker onder de dekens blijft is er niets aan de hand en diegene die 's ochtends als eerst opstaat zet de verwarming aan en daarna is het ook snel warm in de camper.

We hebben geen wekker gezet, maar waren wel rond 08.00 uur wakker, dus eerst een bakkie koffie zetten en daarna op ons gemak ontbeten. We gaan vandaag naar Maligne Valley, dat ligt een dal verder als Jasper. De eerste stop is bij de Maligne Canyon, hier heeft de rivier een diepe canyon door de rotsen uitgesleten. Watervallen, snelstromend water en diepe kloven. Het was er schitterend met veel bevroren waterwanden, sneeuwlagen etc. Er is een trail van ongeveer 3 km waar je over 4 bruggen gaat er is ook nog een trail over 6 bruggen maar die is gewoon te lang. Na onze hike zijn we wel toe aan koffie en bij het restaurant wat naast de parkeerplaats ligt hebben we die dan ook gekregen.

De volgende stop is Medicine Lake, een groot meer die nu nog grotendeels bevroren was. Er was ook een adelaarsnest en je zag nog net een wit kopje boven de rand uitkomen. Het stuk rondom Medicine lake is een jaar of 6 grotendeels verwoest door een flinke bosbrand. Dit is nog goed te zien, maar je ziet ook al wel het herstel van de natuur (zover je onder de vele sneeuw kan zien). Op het parkeerplaatsje van Medicine Lake nuttige we onze lunch. Heerlijk zo lunchen met zo'n uitzicht.Onze laatste stop voor vandaag is nog verder het dal in, verder kan je niet want het is een doodlopend dal, maar aan het einde ligt dan Maligne Lake. Een zeer groot meer wat nog volledige onder sneeuw en ijs ligt, ook het restaurant ligt nog helemaal ingesneeuwd en alleen de parkeerplaatsen zijn (inmiddels) sneeuwvrij gemaakt. Helaas zit een wandeling naar het meer er niet in want zonder sneeuwschoenen kan je het vergeten om een stukje over de sneeuw te lopen. Je zakt zo tot aan je lies in de sneeuw.

We gaan langzaam richting huis aan, uhhh, eigenlijk hebben we ons huis bij ons, dus we gaan maar terug richting de camping. Eerst nog even de benzinetank volgooien. De benzine is hier weer een stukje goedkoper $1,54 dus dat is weer een meevaller.

Op de camping schijnt weer volop de zon en we drinken een bakje koffie in het zonnetje, zo meteen eerst maar eens wat hout klein hakken en dan de firepit opstoken voor het avondeten.

Morgen gaan we naar Banff in het zuiden van het National Park en we moeten hiervoor wederom de Icefield Parkway afrijden,…………oh wat een straf………

Dus tot morgen.

Ps. Nog steeds geen goed internet maar alleen onze hotspot, dus de foto's komen later…..Sorry

Dag 33 Banff (Icefield Parkway)
Dag 31 Jasper
 

Reacties (4)

 • Bertie

  zondag, 08 mei 2022 04:21

  Jullie worden wel getemperd, zeg! Maar zo te lezen is t prachtig !

  Jullie worden wel getemperd, zeg! Maar zo te lezen is t prachtig !
 • Ronald

  zondag, 08 mei 2022 01:16

  Geniet van jullie laatste deel van de trip 🇨🇦👍🏻

  Geniet van jullie laatste deel van de trip 🇨🇦👍🏻
 • Kevin

  zaterdag, 07 mei 2022 22:59

  Banff is mijn lievelingplek in Canada! Staan jullie toevallig op de camping nabij het HI-hostel?

  Enjoy!

  Banff is mijn lievelingplek in Canada! Staan jullie toevallig op de camping nabij het HI-hostel? Enjoy!

Leave a comment