Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 37 Revelstoke

Goedemorgen, Ook vanochtend hebben we geen wekker gezet. De volgende etappe is niet zo heel erg lang (233 km) en we gaan weer de tijdgrens over en krijgen er nog een uurtje extra. We zitten nu weer op Vancouver time (-9.00 uur).

Nadat we de camper rijklaar hebben gemaakt gaan we op ons gemak richting Revelstoke. Het eerste stuk rijden we langs de rivier en in de verte zie je al de bergen van Glacier Mountains opdoemen. Het is een geweldig uitzicht, het zonnetje schijnt vriendelijk en in de verte de witte pieken van de bergen.

Bij Golden (daar waar de snelweg richting Lake Louise was afgesloten), nemen we Highway 1 in westelijke richting. We gaan klimmen en klimmen en mijn idee was om lekker koffie te drinken op het hoogste punt , Rogers Pas, maar helaas de parkeerplaats was dicht. Niet zo verwonderlijk want er lag een berg sneeuw die hoger was dan de camper…….. Dus we rijden verder, er zal verderop toch wel een parkeerplaats komen. Ik weet van de vorige keer dat er een aantal parkeerplekken zijn waar ook een kleine boardwalk trail door de bossen loopt. Dus we rijden verder en verder en verder. We zien genoeg bordjes met parkeerplekken, echter ze zijn ALLEMAAL dicht. De reden ………….sneeuw.

Nou dan verderop als we weer langzaam gaan zakken, dan wordt de sneeuw minder, dus dan zullen de parkeerplaatsen ook wel open zijn…………………nee hoor helaas, allemaal dicht.We besluiten om door te rijden naar Revelstoke en stoppen eerst nog bij de VVV voor wat informatie. We willen hier 2 dagen blijven en we zitten op een camping die op loopafstand van het dorpje is. Het is een super nette camping, zeer mooie en schone douches, echt een aanrader.

Verder hebben we de reis aangepast en gaan we Zaterdag en Zondag naar Clearwater, zijn we maandag en dinsdag in Cache Creek en rijden we woensdag via de Sea to Sky Highway (maar dan richting Sea) naar Garibaldi Higlands. Vrijdag rijden we dan naar Juul in Vancouver.

Ja, we hebben hier op deze camping perfecte WiFi dus de foto's van de afgelopen week zijn allemaal ge-upload. Voor diegene die niet wilt zoeken hier de snelkoppelingen naar :

Dag 29 Lake Louise
Dag 30 Lake-louise-II
Dag 31 Jasper
Dag 32 Jasper II
Dag 33 Banff (Icefield Parkway)
Dag 34 Banff II
Dag 35 Raduim Hot Springs
Dag 36 Radium Hot Spring II

Tot morgen....................................

Locatie (Map)

Dag 38 Revelstoke II
Dag 36 Radium Hot Spring II
 

Reacties (2)

  • Jeanne

    zaterdag, 14 mei 2022 06:20

    Hi, levenslustige reizigers, wat een interessante reis maken jullie maar met al die sneeuw en die temperaturen weet ik nu al dat wij dat nooit gaan doen al is Canada nog zo mooi. Wij beginnen hier ook af te tellen 12 dagen nog, we zullen jullie niet aantreffen daar want jullie zijn dan al op huis aan, wij gaan Miria’s taak gedeeltelijk over nemen daar zij op 24 Mei naar Ned vertrekt en na 4 jaren weer eens van Fam en vrienden gaat genieten.
    Groeten van ons en een veilige thuiskomst.

    Hi, levenslustige reizigers, wat een interessante reis maken jullie maar met al die sneeuw en die temperaturen weet ik nu al dat wij dat nooit gaan doen al is Canada nog zo mooi. Wij beginnen hier ook af te tellen 12 dagen nog, we zullen jullie niet aantreffen daar want jullie zijn dan al op huis aan, wij gaan Miria’s taak gedeeltelijk over nemen daar zij op 24 Mei naar Ned vertrekt en na 4 jaren weer eens van Fam en vrienden gaat genieten. Groeten van ons en een veilige thuiskomst.

Leave a comment