Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag7 Endicot Arm & Dawes Glacier

Goedemorgen Nederland, Gute Morgen Deutschland,

Aangezien we bijna geen of hele slechte internetverbindingen hebben, hebben jullie al een paar dagen niets van ons gehoord. Het gaat goed met ons en het is een heerlijke vakantie.

En ondanks dat we vakantie hebben staan we wel elke dag vroeg op. Vandaag zouden we om 06.00 uur opstaan. We waren om 05.30 uur al wakker, dus de gordijnen en de balkondeur open. Brrrrr. De balkondeur maar weer dicht gedaan. Het was 5 graden dus iets te fris, maar wat een uitzicht. Groen beboste bergen, besneeuwde toppen, groen/blauw water met ijsschotsen. Erg indrukwekkend, echter geen pinguïns of ijsberen gezien.


We varen heel langzaam de Edicot Arm in, deze fjord eindigt bij de Gletsjer. Het weer is wat bewolkt en rondom de toppen hangt wat mist/laag hangende bewolking. Het aantal ijsschotsen wordt meer en meer en ook het formaat wordt een stukje groter. De kapitein probeert heel behendig de grotere ijsschotsen te ontwijken. We varen nu steeds verder het fjord in en de ijsmassa wordt ook steeds dichter. Voor onze veiligheid besluit de kapitein dat het helaas niet verantwoord is om verder te varen, een verstandig besluit. De kapitein laat de boot om zijn as draaien en gaan heel erg langzaam weer terug naar het bredere stuk van de het fjord, daar waar er minder ijsschotsen zijn. We hebben dus, helaas, Dawes Glacier niet gezien, maar veiligheid voor alles!!

De uitzichten blijven echter net zo spectaculair en eenmaal terug in de hoofdwateren van Alaska worden we wel beloond met een aantal walvissen. Ze doken net langszij het schip op en lieten ook hun staart zien…….WOW.

Een paar uur later zien we weer een grotere groep walvissen voorbij zwemmen, dus de camera erbij. Het zijn er zeker een stuk of 5 bij elkaar, de starten en ruggen zijn duidelijk te zien en ineens voor de oog van de camera springt er 1 uit het water. Zo gaaaaaaaaaaaaf.

DIERSOORT NIEUW GEZIEN/GESPOT TOTALE TELLER
Walvis 7 11
Dolfijn312
Zeehond1
Zwarte Beer3
Bruine Beer/Grisley00
Bald Eagle25
Berggeit / Steenbok1
Zee Otter22
Zeeleeuw
Wasbeer
Bergmammot
Ree / Hert
Das
Kalkoen
Roofvogels (Buizerd,Havik ed.)
Uil
Bison
Eland
Vos

Morgen hebben we nog een zeedag staan en gaan we over de Pacific Ocean richting Victoria, Canada.

See you …………….

Dag 8 Zeedag II
Dag 6 Skagway
 

Reacties (0)

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Leave a comment