Reisblog
Menu
Fontgrootte: +

Dag 2 Sail Away

Ahoy landrotten,

Hier dan het verslag van de 2e dag van ons reisavontuur. Vandaag gaan we dan inschepen op de New Amsterdam. Officieel waren we ingedeeld om 14:40 uur aan boord te mogen, maar aangezien we wel al om 12:00 uur uit het Hotel moesten, zijn we wel al richting de haven gegaan met de hoop dat ze niet zo nauw kijken op de boarding time.

We bestellen een Uber en ook die stond 10 minuten al voor het hotel, een Uber met stijl want het was een dikke Mercedes SLK waarmee we werden opgehaald. De chauffeur, erg aardig, maar sprak bijna geen engels alleen maar spaans, en dat spreek ik nu weer niet. Maar toch met handen en voeten kom je een heel eind. Bij de check bij de Haven vraagt de chauffeur aan ons wat de beveiliger van hem wilde.......en die wilde alleen zijn ID zien. Rare wereld.......

We komen aan bij de cruiseterminal en ja hoor de deur wordt voor je open gedaan, de koffiers worden voor je uitgeladen en een volgende persoon vraagt al vriendelijk naar je boardingpass...... Je merkt nu dat de service level ophoog gaat.
We kunnen gelijk doorlopen naar de gezondheidscheck, de security en ja hoor piep. Moeders gaat door de metaal detecor en die gaat knipperen en loeien, hebben wij weer. Maar ja met 2 metalen knieen ;-) dus vanaf nu zal in elke Port de metaal detector gaan piepen. We weten dat nu (en straks de crew ook) dus dat gaat goed komen.

De hutten zijn als klaar. dus we kunnen er gelijk naar toe. Het is een degelijke hut, iets kleiner als op de Ovation of the Seas, maar dit schip is ook een paar jaar ouder. Een mooi balkon met een geweldig uitzicht. (foto's komen later).

We hebben alleen onze handbagage bij ons en de koffers worden later gebracht, dus eerst maar een korte verkenning op deze nieuwe boot en aangezien het ook lunchtijd is (geweest) direct maar naar het buffet. Heerlijk ze hebben hier ook tafels en stoelen buiten staan, dus gaan we daar lekker zitten. Hopelijk kunnen we vaak buiten lunchen, heeft toch net iets meer.

Het is drukkend warm en ze hebben ook voorspeld dat het zou gaan onweren en regenen, nou en dat klopt. Er kwam een flinke bui recht over ons heen, flinke onweer, flitsen en veel regen in korte tijd. Maar zoals het vaker is in deze regionen, het is er zo en het ook weer snel weg.
We moeten ons nog even melden voor de Musterdril of te wel de veiligheids instructie en de locatie van je reddingsboot. Hier hebben we ons ook weer gemeld en kunnen we weer verder met de verkenning.

Het is een mooie, degelijke boot, veel kleiner dan de Ovation of the Seas en zelf iets kleiner als de Serenade of the Seas, maar wel nog een serieus bootje.... (kijk maar eens voor de specificatie op : https://www.cruisemapper.com/ships/ms-Nieuw-Amsterdam-559 )

Inmiddels zijn ons koffers ook gebracht en nu deze eerst maar eens uitpakken, alles een plekje geven voor de komende 24 dagen, ja want zo lang duurt deze cruise. Om 18.00 uur (local time) en bij jullie om middernacht, worden de trossen los gegooid en gaan we op weg. We zijn 2 dagen op zee voordat we aankomen in Cartagena Colombia en hopelijk hebben we daar weer internet zodat ik weer het één en ander kan bijwerken. Vandaag hebben we nog niet veel foto's gemaakt, daar was eenvoudig gezegd nog geen tijd voor en omdat het ook regende hebben we afgesproken geen foto's te maken als het regent..... of we dat de hele vakantie vol kunnen houden ;-)

We gaan zeker niet met de Noorderzon vertrekken en hopen ook niet tussen het wal en het schip te raken en we gaan al zeker niet spijker op laag water zoeken dus tot de volgende keer.

Ahoy 











Dag 3 Zeedag
Dag 1 : Fort Lauderdale
 

Reacties (4)

  • bensan

    donderdag, 07 april 2022 16:13

    Behouden vaart. Via de link in de 2e blog is jullie schip te volgen waar het zich, op dat moment, bevindt. Kan nu zien dat jullie halfweg Fort Lauderdale en Miami zijn. Ga 't zeker op deze manier volgen. Stik leuk.

    Behouden vaart. Via de link in de 2e blog is jullie schip te volgen waar het zich, op dat moment, bevindt. Kan nu zien dat jullie halfweg Fort Lauderdale en Miami zijn. Ga 't zeker op deze manier volgen. Stik leuk.
  • Betty

    donderdag, 07 april 2022 14:20

    Jullie zitten goed daar op die boot! Mooie cruise gewenst!!

    Jullie zitten goed daar op die boot! Mooie cruise gewenst!!

Leave a comment